x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sa nu le fim mieii de Pasti!

Sa nu le fim mieii de Pasti!

de Vicentiu Neagoe    |    Dragos Stoica    |    24 Mar 2007   •   00:00

In istoria confruntarilor cu Olanda, Romania a inregistrat doua egaluri si sase infrangeri. Tricolorii au inscris doar o data in poarta batavilor. In aceasta seara, de la ora 21:30, la Rotterdam, o natie intreaga asteapta ca traditia nefasta sa fie spulberata si echipa nationala sa lepede statutul de victima.

  • Plimbare si cumparaturi prin Rotterdam
  • Cristi Chivu a ajuns la Roterdam

    Pariul lui Piturca

    Corespondenta din Rotterdam
    FOTOREPORTAJ – Click pe imagine
    Marin Raica – Rotterdam/JURNALUL NATIONAL
    DETERMINARE. Jucatorii romani au parut destul de mobilizati la antrenamentul de ieri, dorind sa obtina cat mai mult in meciul din aceasta seara
    Tehnicianul Romaniei s-a aratat ieri convins ca nationala Romaniei poate furniza surpriza pe Stadionul "De Kuip" invingand reprezentativa Olandei, dar s-a declarat multumit si cu un rezultat de egalitate.

    Marcat de problemele personale prin care a trecut in ultima perioada, Victor Piturca a parut ieri cumva indarjit. Paradoxal, in pofida relatiilor deloc cordiale pe care selectionerul le are cu mass-media, mesajul sau a fost bine receptat de aceasta data. Sigur pe el si dornic de o raza de lumina dupa tristul eveniment care a avut loc zilele trecute in familia sa, tehnicianul Romaniei a parut calm si optimist.

    LINISTIT. "Se stie ca e un meci foarte greu, dar nu crucial, cum au zis unii. Intr-adevar, este un joc important, pe care vom incerca sa-l castigam. Sper sa fiu inspirat in alegerea celui mai bun unsprezece. Baietii sunt toti foarte motivati si este bine ca macar la nivelul lotului deplasat in Olanda nu mai avem probleme de sanatate", a declarat Victor Piturca la conferinta de presa care a urmat antrenamentului oficial de ieri. Tehnicianul a insistat asupra faptului ca reprezentativa Romaniei este schimbata destul de mult fata de formatia care parasea invinsa aceeasi arena in urma cu doi ani: "Sunt situatii diferite. In campania trecuta au fost alti jucatori, iar in prezent doar cinci fotbalisti se regasesc fata de 2005. Ar fi fost sapte, daca nu se accidentau Chivu si Florentin Petre. Acum datele problemei sunt altele, chiar daca echipa Olandei este la fel de valoroasa.

    OBIECTIV
    "Am venit pentru cele trei puncte. Daca va fi sa obtinem un punct, e bine. E o mare diferenta daca joaca Robben sau nu, il consider unul dintre cei mai buni jucatori din lume, sigur cel mai periculos din lotul Olandei"
    Victor Piturca

    Mutu: "Formam o echipa redutabila"

    Marin Raica – Rotterdam/JURNALUL NATIONAL
    ACTORII PRINCIPALI. Piturca si Mutu sau selectionerul si liderul
    In absenta lui Cristi Chivu, banderola de capitan va fi purtata de Adrian Mutu. Acesta a afirmat ca rolul de lider l-a responsabilizat si ca va face tot posibilul ca nationala Romaniei sa iasa de pe teren neinvinsa.

    Jurnalul National: Cum stam fata de acum doi ani, cand am pierdut cu 0-2?
    Adrian Mutu: Probabil echipa Romaniei de azi este mai omogena decat cea de atunci. De atunci am facut pasi buni si am jucat din ce in ce mai bine. Acum avem ocazia sa demonstram cat de puternici suntem.

    Te simti dator fata de selectioner?
    N-am uitat ca acum doi ani m-a titularizat, desi nu meritam acest lucru, pentru ca veneam dupa suspendare si nu eram deloc in cea mai buna forma. Cred insa ca prin golurile pe care le-am dat mai tarziu m-am revansat intr-o oarecare masura fata de nationala Romaniei si implicit fata de Victor Piturca, dar trebuie sa fac acelasi lucru si de acum inainte.

    Cat de important este meciul cu Olanda?
    Nu este un meci capital, dar cu siguranta este unul foarte important. Nu pot sa spun ca o sa batem, dar cu siguranta o sa facem tot posibilul sa se intample acest lucru. Vom juca si pentru selectioner, avand in vedere ca tocmai a trecut prin momente foarte grele in ultimele zile.

    Cum ati primit mesajul lui Chivu?
    La fel ca si el, nu mai vreau sa iesim de pe teren cu capetele plecate. Eu si colegii mei suntem foarte montati. Daca va fi sa pierdem, totusi, nu vom mai cauta scuze.

    VREMEA NOASTRA
    Dupa terminarea antrenamentului, toti jucatorii au acuzat starea terenului, care se prezinta in conditii destul de precare. "Nu avem ce sa facem. Cred ca ambele echipe vor fi dezavantajate de modul cum se prezinta gazonul, deoarece vorbim de doua formatii tehnice. Pe undeva, noi suntem avantajati de faptul ca va lipsi si Van der Sar, dar sa nu-i plangem pe olandezi, ca au de unde alege. De altfel, adevarul este ca nationala Olandei a fost mereu superioara reprezentativei Romaniei. Daca ne gandim ca nu i-am batut niciodata si ca nu le-am marcat nici un gol in meciurile oficiale, am spus totul. Poate ca a venit timpul sa batem si noi", a declarat Victor Piturca.

    Constructie pentru egal

    Marin Raica – Rotterdam/JURNALUL NATIONAL
    TEST. Si titularii, si rezervele s-au pregatit la intensitate maxima
    Ultimul antrenament efectuat de "tricolori" ieri, la orele pranzului, a anulat si ultimele semne de intrebare asupra primului "unsprezece".

    Daca in poarta existau indicii de mai multe zile ca va fi titularizat Lobont, linia de fund pare sa se fi cristalizat in formula Contra, Goian, Tamas, Rat, in timp ce stelistul Mirel Radoi a fost folosit ca un prim inchizator, evoluand in fata fundasilor, ca pe vremea cand actualul selectioner il antrena de pe banca Stelei. In linia mediana, flancul drept va fi asigurat de Banel Nicolita, alegerea acestuia fiind determinata de faptul ca stelistul, care are o conditie fizica excelenta, va trebui sa-l sustina pe Contra in duelul cu Arjen Robben. Restul liniei de mijloc va fi intregit de Cocis si de Laurentiu Rosu, in timp ce in avanposturi se vor afla Adrian Mutu si Ciprian Marica.

    POARTA. Dilema care plana asupra titularului dintre buturile Romaniei a fost risipita ieri de Victor Piturca, care a afirmat ca dinamovistul Bogdan Lobont se va numara in primii "unsprezece": "Mai mult ca sigur, Lobont va fi in prima garnitura, mai ales ca Dani Coman are unele probleme de ordin emotional, mama lui fiind grav bolnava in aceste zile. Totusi, in opinia mea, Coman ar fi trebuit sa fie titular". La randul sau, portarul lui Dinamo a afirmat ca nu simte nimic special fata de meciul din aceasta seara. "Nu mai pot vorbi de presiune, pentru ca sunt obisnuit sa evoluez in asemenea conditii. Sper ca Stadionul De Kuip sa-mi poarte noroc, deoarece, pe vremea cand jucam la Ajax, n-am luat bataie decat o data in sapte meciuri", a spus Lobont. Cel mai mare pericol pentru el pare a-l reprezenta Huntelaar. "Am fost dezamagit ca nu am participat la Cupa Mondiala. Dar trebuie sa stii sa mergi mai departe ¾i acum am uitat totul. Sunt concentrat la meciurile viitoare pentru a ma impune in nationala", a spus atacantul lui Ajax.

    MARICA PROMITE GOL
    Atacantul lui Sahtior Donetk, Ciprian Marica, a spus dupa antrenamentul de ieri ca intentioneaza sa-i indeplineasca asteptarile lui Mircea Lucescu, dupa ce acesta a declarat ca este sigur ca elevul sau va marca impotriva batavilor. "Am avut un moment mai delicat dupa meciurile cu Sevilla, cand am ratat enorm, dar acum e timpul sa-mi revin. Sper sa le dam olandezilor planurile peste cap, chiar daca este adevarat ca ei pleaca cu prima sansa. Vreau sa castigam, iar eu sa marchez cel putin o data, cu atat mai mult cu cat pana acum nu am marcat nici un gol in meciurile oficiale disputate contra olandezilor", a declarat Marica.

    PRELIMINARIILE EURO 2008 – GRUPA G
    Azi
  • 18:00 Albania – Slovenia
  • 18:00 Luxemburg – Belarus
  • 21:30 Olanda – Romania (TVR 1)
    Etapa viitoare - miercuri, 28 martie:
  • Romania – Luxemburg,
  • Slovenia – Olanda,
  • Bulgaria – Albania
  • Clasament
  • 1. Olanda 4 3 1 0 7-2 10p
  • 2. Bulgaria 4 2 2 0 7-3 8p
  • 3. Romania 3 2 1 0 7-3 7p
  • 4. Belarus 4 1 1 2 7-10 4p
  • 5. Slovenia 3 1 0 2 4-7 3p
  • 6. Albania 3 0 1 2 3-6 1p
  • 7. Luxemburg 3 0 0 3 0-4 0p
  • ×
    Subiecte în articol: sport româniei piţurcă