x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Să spălăm ruşinea!"

"Să spălăm ruşinea!"

de Marius Mihalcea    |    07 Noi 2009   •   00:00
"Să spălăm ruşinea!"
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

"Roş-albii" doresc să se revanşeze în faţa fanilor după noua umilinţă suferită în Europa, în vreme ce giuleştenii n-au uitat cât de şifonaţi au ieşit din ultimele două confruntări cu rivalii din Ştefan cel Mare.



Derby-ul sfârşitul de săptămână în Liga 1 găşeşte o echipă, Dinamo,  care stă iarăşi pe un butoi cu pulbere după ruşinea păţită joi cu Galatasaray, şi o formaţie, Rapid, ce va aborda jocul din "Groapă" cu avantajul, măcar teoretic, al celor câteva zile în plus de odihnă faţă de adversar.

"Atitudinea jucătorilor noştri în meciul cu Galata îmi dă de gândit. Au fost răsfăţaţi în ultimul timp, dar acest lucru nu i-a determinat să dea dovadă de profesionalism. Nu-i nimic însă, pentru că cine nu va face faţă exigenţelor se va autoexclude. Lucrurile încep să se clarifice, deja ne dăm seama cine poate merge mai departe şi cine nu. La iarnă vom trage linie şi vom restabili raportul dintre contract şi randamentul fotbaliştilor", a declarat managerul "câinilor", Cornel Dinu. De partea cealaltă, antrenorul grupării din Grant, Nae Manea, consideră că dinamoviştii nu trebuie desconsideraţi, în ciuda perioadei mai puţin faste pe care aceştia o traversează.

"Vrem să facem un joc bun cu Dinamo şi să câştigăm. Nu va fi uşor pentru că ei vin după înfrângerea cu Galatasaray şi vor încerca să se reabiliteze, dar şi noi suntem pregătiţi. Dinamo nu este o echipă slabă, ci doar are o perioadă mai proastă. Vrem să ieşim cu fruntea sus din Ştefan cel Mare, mai ales că avem de luat o revanşă în faţa celor de la Dinamo, care sezonul trecut ne-au învins categoric de două ori, 3-0 în campionat şi 4-2 în Cupă", a spus Manea.

S-au înţeles

După o săptămână întreagă de discuţii în contradictoriu pe marginea numărului de bilete ce le va fi alocat suporterilor rapidişti, oficialii celor două cluburi au ajuns în cele din urmă la un numitor comun. Astfel, în baza unui protocol de reciprocitate, giuleştenii vor fi susţinuţi în Ştefan cel Mare de 400 de suporteri, acelaşi număr de fani urmând să aibă şi Dinamo în retur. "Din prognoza clubului Dinamo, la meci vor participa aproximativ 13.000 de spectatori, dintre care 400 de fani ai echipei Rapid. Partida este considerată ca fiind una cu un grad ridicat de risc din cauza rivalităţii tradiţionale dintre cele două echipe şi vom lua orice măsură, inclusiv cea de a opri meciul, dacă va fi pusă în pericol viaţa cuiva", a declarat directorul Jandarmeriei Bucureşti, generalul de brigadă Gavrilă Pop.

×
Subiecte în articol: sport