x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Să spunem "Burta jos!"

Să spunem "Burta jos!"

de Vlad Ionescu    |    11 Mai 2009   •   00:00
Să spunem "Burta jos!"
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

La iniţiativa unui grup de parlamentari, în frunte cu senatorul Cristian Ţopescu, ieri a avut loc "Crosul pentru sănătate în şcoli!", la care au participat politicieni, personalităţi din lumea sportului şi a culturii, dar şi numeroşi oameni simpli.



Profitând de vremea frumoasă, aproximativ 170  bucureşteni s-au aliniat la startul acestei inedite întreceri, desfăşurată sub sloganul "Să le spunem «Burta jos!»", care s-a dorit un protest împotriva măsurii abuzive a Mi­nisterului Educaţiei de a reduce orele de educaţie fizică şi sport din programa obligatorie a elevilor de gimnaziu şi de liceu. Printre aceştia s-au aflat Octavian Bellu, Mariana Bitang, Iolanda Balaş, Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă, Cristian Gaţu, Violeta Beclea, Andreea Răducan, Sorin Matei, Alina Dumitru, Horia Moculescu, Octavian Ursulescu sau Mircea Diaconu.

Startul s-a dat în Piaţa Constituţiei, participanţii având de parcurs aproximativ doi kilometri, în jurul Palatului Parla­men­tului. Concursul s-a desfăşurat pe trei categorii: "Voinicie" - dedicat tineri­lor, "Supleţe" - pentru doamne şi "Performanţă" - pentru parlamentari. La această ultimă categorie, concurenţa a fost destul de redusă, cel mai rapid dovedindu-se deputatul Bogdan Olteanu.

Premiile au fost destul de consistente şi au constat în echipament sportiv. "Din păcate, tocmai cei cu burţile grase nu au venit. Cred că ne-am atins scopul, acela de a promova mişcarea, în special în rândul tinerilor. Vrem să-i propunem premierului Emil Boc să organizeze un cros al guvernanţilor. O alergare de vreo 500 de metri în jurul Palatului Victoria, la care plutonul să fie condus de Elena Udrea şi de Monica Iacob Ridzi. Sper să aibă ecou", a declarat Cristian Ţopescu.

×
Subiecte în articol: sport