x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sandu il critica pe Morariu

Sandu il critica pe Morariu

13 Noi 2004   •   00:00

Presedintele FRF, Mircea Sandu, nu este de acord cu Octavian Morariu, unicul candidat pentru postul de presedinte al COR, care a cerut o suspendare de doi ani pentru Mutu.

SORIN ANGHEL

SUPARAT. Mircea Sandu s-a aratat revoltat de pozitia avuta de Octavian Morariu
Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a aratat deranjat de atitudinea lui Octavian Morariu, candidatul la functia de presedinte al COR, care a spus ca Adrian Mutu trebuia suspendat doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

RASPUNS. Suspendat pentru sapte luni, "Briliantul" este regretat de presedintele FRF, acesta considerand ca echipa nationala va avea de pierdut prin absenta fostului jucator al lui Chelsea. "Eu sunt de parere ca domnul Morariu nu a vrut sa faca altceva decat sa se mentina pe aceeasi linie cu Ion Tiriac, actualul presedinte al COR, care a decis ca un sportiv dopat sa fie suspendat doi ani si exclus pe viata din miscarea olimpica", a explicat "Nasu".

AJUTOR. Sandu a marturisit ca a purtat mai multe discutii cu Mutu inainte de a afla de scandalul de dopaj si ca stie prin ce stari trecea jucatorul atunci cand a ales sa paseasca pe calea drogurilor, pacalind astfel fotbalul, suporterii echipei nationale, dar si pe el. "Am vorbit cu Adrian in cantonamentele echipei nationale. I-am explicat ca ar fi bine sa fie mai atent la fotbal si sa nu mai iasa in fata prin evenimentele din viata sa privata. Mi-a explicat ca este dezamagit de cand s-a despartit de Alexandra si Mario. Eu personal il cred ca a incercat sa se impace. Si cred ca ar fi bine pentru Mutu sa isi recladeasca familia", a precizat Sandu.

CALM. Presedintele FRF nu este chiar ingrijorat de sumedenia de accidentari existenta in lotul lui Anghel Iordanescu. "S-a tot spus pana acum ca jucatori din tara sunt prea putini folositi. In Armenia ei au ocazia sa-si demonstreze valoarea", a spus Sandu.

MUTU SCHIMBA CODUL WADA
Agentia Mondiala Anti-Doping si-ar putea modifica regulamentul ca urmare a cazului Mutu. Potrivit cotidianului The Daily Telegraph, WADA ar putea adauga si drogurile recreationale in regulament, pentru a-i penaliza pe sportivii care sunt depistati pozitiv cu astfel de substante. In prezent, sportivii sunt sanctionati de WADA doar daca au fost depistati pozitiv in cadrul competitiilor. Ministrul Sporturilor britanic, Richard Caborn, care a cerut doi ani de suspendare pentru Mutu, considera ca este necesara o revizuire: "WADA a fost infiintata pentru a «curata» sportul si e inacceptabil ca un sportiv sa scape de pedeapsa cu toate ca a folosit droguri recreationale. Consumul de substante interzise ar trebui sa fie sanctionat la fel la competitiile sportive si in afara lor". (Delia Gomoescu)
×
Subiecte în articol: sport sandu