x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sanmartean a luat „eventul"

Sanmartean a luat „eventul"

24 Mai 2004   •   00:00
Sanmartean a luat „eventul"

Primul sezon la Panathinaikos Atena a fost unul cu noroc pentru Lucian Sanmartean, romanul reusind „eventul" cu echipa din capitala Greciei.

CATALIN FAINISI

Fostul jucator al Gloriei Bistrita a castigat, la sfarsitul saptamanii trecute, campionatul Greciei cu fosta echipa a lui Erik Lincar, dupa ce a castigat si Cupa, pe 8 mai. Victimele „alb-verzilor" au fost rivalii de la Olympiakos Pireu, pe care i-au invins in finala Cupei si carora le-au „furat" titlul la numai doua puncte distanta. Este primul campionat castigat de „Panata" dupa o serie de 6 titluri consecutive ale lui Olympiakos, care a dominat fotbalul elen in ultimul deceniu.

MEDIOCRU. Desi a jucat in toate meciurile din acest sezon, Sanmartean a fost mai mult rezerva in echipa lui Itzhak Shum. A reusit un singur gol si a primit 5 cartonase galbene, in timp ce in Cupa Greciei a marcat un gol. Cele mai importante partide ale romanului in sezonul 2003-2004 au fost cele din grupele Ligii Campionilor, unde a evoluat impotriva unor echipe de top, precum Manchester United, Glasgow Rangers sau VfB Stuttgart.

OLISADEBE. Omul decisiv pentru succesul echipei lui Sanmartean a fost nigerianul naturalizat in Polonia, Emanuel Olisadebe, care, revenit dupa mai multe accidentari, a inscris golurile decisive pentru victoriile „Panatei" in ultimele doua etape ale campionatului, la Proodeftiki (2-1) si Paniliakos (1-0), echipe care au retrogradat din prima liga elena.

SIMILAR. De succes la primul sezon a avut parte si Nicolae Mitea, care a luat titlul cu Ajax Amsterdam, echipa la care este coechipierul lui Bogdan Lobont. Spre deosebire de Sanmartean, Mitea a avut evolutii excelente pentru „lancieri", marcand 9 goluri si fiind declarat „cel mai bun tanar jucator" din Eredivisie.

×
Subiecte în articol: sport