x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şansă de puncte şi de calificare

Şansă de puncte şi de calificare

de Marius Mihalcea    |    28 Aug 2009   •   00:00
Şansă de puncte şi de calificare
Sursa foto: /AFP PHOTO/MEDIAFAX

Adversarii care le-au fost hărăziţi ieri ialomiţenilor, la tragerea la sorţi de la Monte Carlo, îi conferă campioanei României o şansă destul de bună în plan sportiv, nu şi o reţetă financiară pe măsura aşteptărilor.



Nici Chelsea, preferata lui Dan Petrescu, şi nici Internazionale Milano, formaţie simpatizată de Mihai Stoica, nu i-au ieşit în cale Unirii Urziceni. Grupa G, cu Sevilla, Glasgow Rangers şi Stuttgart-ul lui Marica, aşa a hotărât ieri starul Barcelonei, Lionel Messi, el fiind cel care a extras, rând pe rând, bilele conţinând numele celor 32 de echipe care se vor alinia la startul ediţiei 2009-2010 a Ligii Campionilor.

"SPERĂM LA LOCUL TREI"

"Nu va veni la Bucureşti nici o echipă mare, gen Manchester, Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Inter... Poate asta e o părere de rău, deoarece nu ştii când te poţi întâlni, ca antrenor, cu o echipă mare. Dar aşa poate avem mai multe şanse să facem puncte, chiar să ne calificăm. E clar că Sevilla este o favorită certă, are şi experienţă, iar Rangers şi Stuttgart au şanse mai mari ca noi. Sperăm la locul trei, care ne duce în Europa League, iar dacă ar fi locul doi ar fi o minune. Rămâne să ne batem pentru locul trei cu Rangers", a declarat antrenorul Unirii, Dan Petrescu.

MM STOICA, REŢINUT
"Din punct de vedere al reţetei nu e o grupă atractivă, dar din punct de vedere sportiv sunt şanse să facem puncte. Sevilla e o echipă formidabilă. Cu Sevilla, Steaua n-a reuşit nimic, este clar o echipă mare. Eram sigur că vom juca cu Rangers, este cea mai bună echipă cu care ne puteam întâlni din urna a doua. Oricum, nu este o grupă chiar rea, dar mă tem că nu vom avea mulţi spectatori şi ar fi păcat ca o competiţie de asemenea anvergură să se desfăşoare pe un stadion care nu este plin. Eu nu mă aventurez ca alţii, care spuneau că vor face 12 sau 15 puncte, pe mine n-o să mă auziţi niciodată având un optimism debordant. Eu ştiu foarte bine că în Liga Campionilor contează foarte mult forma sportivă a echipelor", a spus managerul general al ialomiţenilor, Mihai Stoica, la GSP TV. În contrapartidă, căpitanul Unirii, George Galamaz, s-a arătat mult mai optimist: "La prima impresie, pare o grupă grea, dar se putea şi mai rău. Noi ne doream să jucăm cu echipe puternice, dar mai bine e să facem o surpriză. Ar fi un lucru extraordinar să reuşim o calificare. Vrem cel puţin locul trei. Suntem cei mai mici de-acolo, dar trebuie să încercăm, pentru că, realistic vorbind, se poate". "Unirea are o grupă bunicică, ar putea lua puncte multe. Totuşi, e foarte greu să se califice, fiindcă la noi nu se bagă bani în jucători de valoare", a comentat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

FC SEVILLA
Andaluzii pregătiţi din acest sezon de Manolo Jimenez au încheiat sezonul trecut din Primera Division pe lo-cul 3. Deşi şi-au păstrat majoritatea gurilor de foc, Luis Fabiano, Chevanton sau Frederic Kanoute, cei de la Sevilla nu mai par echipa aproape invincibilă. În ciuda renumelui pe care şi l-a creat pe plan european, echipa lui Ramon Sanchez Pizjuan nu stă prea bine la capitolul intern, având în palmares doar un titlu, cucerit în sezonul 1945-1946. Două Cupe UEFA (2005-2006 şi 2006-2007) şi o Supercupă a Europei (2006) reprezintă distincţiile majore din panoplia clubului Sevilla. În ultimii ani, andaluzii au întâlnit-o de două ori pe Steaua, în 16-imile Cupei UEFA şi în grupele Ligii Campionilor, ieşind de fiecare dată învingători.

GLASGOW RANGERS
Protestanţii reprezintă a doua forţă fotbalistică a Scoţiei, duelurile anuale dintre Glasgow Rangers şi Celtic Glasgow, celebrele Old Firm derbies, reprezintă evenimente majore în Marea Britanice. Rangers a reuşit în sezonul trecut să întrerupă supremaţia rivalilor de la Celtic, devenind campioni. Vedetele din lotul pregătit de Walter Smith sunt atacanţii Kris Boyd, Kenny Miller şi DaMarcus Beasley, în vreme ce apărarea stă pe umerii "bătrânilor" Weir, McCulloch şi Whittaker. Rangers are în palmares 52 de titluri de campioană şi 33 de Cupe ale Scoţiei, dar cifrele par impresionante doar dacă omitem că în prima ligă scoţiană singurul rival serios este Celtic.   

VFB STUTTGART

Gruparea la care evoluează atacantul român Ciprian Marica s-a calificat în grupele Ligii Campionilor după ce a trecut, în play-off, de FC Timişoara, 2-0 în oraşul de pe Bega şi 0-0 la Stuttgart. Pregătită de fostul internaţional german Markus Babbel, VfB Stuttgart are în componenţă o serie de jucători de renume, precum bielorusul Alexander Hleb, rusul Pavel Pogrebniak, olandezul Khalid Boulahrouz, turcul Yiliray Basturk, austriacul Thomas Hitzlsperger, românul Ciprian Marica ori portarul german Jens Lehmann. Stuttgart are în palmares cinci titluri de campioană a Germaniei, ultimul dintre acestea fiind cucerit în sezonul 2006-2007.

"Eu cred că şi noi avem şansa noastră în meciurile cu Rangers şi cu Stuttgart. Poate era mai bine pentru noi să fi picat şi cu un club mare, dar dacă ne calificăm poate îl întâlnim după aceea"
Dan Petrescu, antrenor  - Unirea Urziceni

Program Grupa G


Etapa 1 (16 septembrie):
FC Sevilla - URZICENI
VfB Stuttgart - Rangers

Etapa 4 (4 noiembrie):
URZICENI - Rangers
FC Sevilla - VfB Stuttgart

Etapa 2 (29 septembrie):
URZICENI - VfB Stuttgart
Rangers - FC Sevilla

Etapa 5 (24 noiembrie):
URZICENI - FC Sevilla
Rangers - VfB Stuttgart


Etapa 3 (20 octombrie):
Rangers - URZICENI
VfB Stuttgart - FC Sevilla

Etapa 6 (9 decembrie):
VfB Stuttgart - URZICENI
FC Sevilla - Rangers

5167-100313-23_ed2_color.jpg

×
Subiecte în articol: sport