x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Săpunaru, bun de joc

Săpunaru, bun de joc

de Mihai Igirosanu    |    24 Mar 2010   •   00:00
Săpunaru, bun de joc
Sursa foto: Cristi Preda /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Internaţionalul Cristian Săpunaru a trecut ieri de la agonie la extaz. În jurul orei 16:00, se părea că Federaţia Portugheză îi va menţine suspendarea de şase luni dictată în decembrie 2009. După o oră, când s-a anunţat oficial, a devenit bun de joc pentru Rapid!



Mai întâi, cotidianul Record, cunoscut drept ziarul "de casă" al rivalei Benfica Lisabona, a anunţat: "Consiliul de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal a decis menţinerea suspendării de şase luni pentru Cristian Săpunaru şi de patru luni pentru brazilianul Hulk, jucătorii lui FC Porto suspendaţi în decembrie 2009 după derby-ul Benfica - FC FC Porto 1-0".

Apoi, cotidianul Abola a publicat decizia reală, aceea că, de fapt, forul federaţiei din Portugalia a redus suspendările celor doi la trei etape pentru Hulk şi patru etape pentru Săpunaru. "Consiliul de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal a decis să reducă suspendările fotbaliştilor Hulk şi Săpunaru la trei, respectiv patru jocuri, anunţă pentru Agenţia Lusa surse din cadrul grupării FC Porto", a confirmat şi cotidianul Diario de Noticias.

"VA FI UN MARE CĂŞTIG"
Cum jucătorul împrumutat de Rapid de la FC Porto şi-a ispăşit deja etapele de suspendare în Liga 1, el poate fi utilizat chiar în etapa următoare, din week-end, când giuleştenii vor întâlni, acasă, pe Universitatea Craiova. După ce a aflat despre schimbarea deciziei, preşedintele Consiliului de Administraţie al Rapidului, Ion Taban, era în culmea fericirii: "S-a schimbat decizia? Este perfect atunci, dar trebuie să primim şi noi o hârtie oficială ori de la FC Porto, ori de la Federaţia Portugheză de Fotbal. Săpunaru va fi un mare câştig pentru Rapid". De notat că Rapid a fost foarte aproape de a trimite ieri o hârtie către FC Porto, prin care să ceară încetarea împrumutului.


Drăgănescu, la centru
Arbitrul Cristian Balaj, desemnat să conducă partida dintre Rapid şi Universitatea Craiova, programată sâmbătă, de la ora 21:30, în cadrul etapei a 24-a a Ligii 1, a fost înlocuit cu "centralul" Mugurel Drăgănescu, după ce a anunţat Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) că a suferit o ruptură musculară. Cornel Sorescu, membru în CCA, a precizat că arbitrul din Baia Mare a trimis deja certificatul medical ce atestă accidentarea lui.

"Balaj a trimis certificatul medical. Ne-a spus că nu mai poate fi oficial, deoarece a suferit o ruptură musculară în timpul meciului Oţelul - Dinamo, din etapa anterioară", a declarat Sorescu. Mugurel Drăgănescu va fi ajutat la meciul din Giuleşti de asistenţii Adrian Vidan şi Eduard Dumitrescu. Etapa trecută, Drăgănescu a condus la centru partida Steaua - Gaz Metan Mediaş, scor 2-0, şi a dictat uşor lovitura liberă din care Bogdan Stancu a deschis scorul în minutul 63.

×
Subiecte în articol: redactie