x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Săpunaru, oficial în Giuleşti!

Săpunaru, oficial în Giuleşti!

de Marius Mihalcea    |    09 Feb 2010   •   00:00
Săpunaru, oficial în Giuleşti!
Sursa foto: Alex Nicodim/INTACT IMAGES/GAZETA SPORTURILOR

Revenirea lui Cristian Săpunaru în Giuleşti a devenit o certitudine după ce principalul acţionar al grupării de lângă Podul Grant, George Copos, s-a angajat că va plăti integral salariul jucătorului pe durata împrumutului.



Rapid se întăreşte în această iarnă numai cu jucători împrumutaţi. Astfel, după ce i-au adus pe atacantul leton Edgars Gauracs, de la FK Ventspils, şi pe mijlocaşul Ilie Iordache, de la AEK Atena, giuleştenii au rezolvat şi împrumutul de la FC Porto al fostului lor jucător, fundaşul dreapta Cristian Săpunaru.

SALARIU LA NIVELUL LIGII 1

Ultimul impediment în calea realizării tranzacţiei, şi anume cine îi va plăti salariul jucătorului, s-a risipit ieri dimineaţă, când George Copos şi Cristian Săpunaru s-au întâlnit la biroul celui dintâi, de la Hotelul Crowne Plaza. "Ne-am înţeles repede, pentru că atunci când vorbeşti cu oameni de valoare n-are cum să fie altfel. Ca să nu mai vorbim despre ataşamentul lui Săpunaru faţă de Rapid! L-am adus pe Săpunaru în condiţii avantajoase pentru club. FC Porto nu îl va plăti pe Săpunaru cât timp el va juca pentru noi. Rapid îi va plăti tot salariul până la vară. Totul e rezolvat, el va face vizita medicală şi după aceea va semna contractul. Săpunaru este jucătorul Rapidului până la vară", a declarat la finalul întrevederii principalul acţionar al "alb-vişiniilor". Copos nu a dorit să dezvăluie însă şi termenii înţelegerii cu Săpunaru: "Nu contează suma, e vorba de spirit aici, de Rapid". Potrivit unor surse din cadrul grupării giuleştene, Săpunaru a acceptat o diminuare substanţială a salariului, de la 200.000 de euro, cât ar fi câştigat până la vară dacă ar fi rămas să joace la FC Porto, la doar 50.000 şi bonusuri de performanţă, acestea din urmă putând ajunge însă şi la 150.000 de euro în cazul în care Rapid va lua titlul. Altfel, şeful LPF, Dumitru Dragomir, a anunţat ieri că nu se pune problema amânării returului, programat să înceapă la 20 februarie din cauza vremii nefavorabile.

5544-113466-copos.jpg

Insolvenţa, închisă
Tribunalul Bucureşti a hotărât închiderea procedurii insolvenţei în cazul clubului Rapid, care fusese deschisă la cererea societăţii Elite Events în septembrie 1999. Creanţa pentru care s-a deschis procedura de insolvenţă a grupării conduse de George Copos (foto) a rezultat în urma unor raporturi comerciale constând în prestări servicii catering ale societăţii Elite Events în decursul anilor 2008 şi 2009. În septembrie 2009, Tribunalul Bucureşti deschisese procedura falimentului cerut de SC Elite Events SRL, iar la 12 ianuarie 2010, instanţa a hotărât închiderea procedurii insolvenţei, dar sentinţa a fost atacată cu apel. Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia în discuţie contestaţia la 26 aprilie 2010.

×
Subiecte în articol: sport