x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sarbatoare fara goluri

Sarbatoare fara goluri

22 Mai 2004   •   00:00

Franta si Brazilia nu au onorat cum se cuvine sarbatoarea FIFA. Intr-o atmosfera incendiara, creata de cei 80.000 de spectatori prezenti joi seara pe Stade de France, campioana europeana si cea mondiala nu au reusit sa inscrie nici macar un gol.

Presedintele Sepp Blatter, cel care in urma cu o luna propunea eliminarea rezultatelor de egalitate, a avut parte de un asemenea scor chiar la centenarul forului pe care il conduce.

NUL. Desi de pe gazonul stadionului din Saint Denis nu au lipsit numele mari, Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Carlos, Zidane sau Henry, spectacolul nu a corespuns asteptarilor. A fost doar un meci placut, salvat de cateva „inventii" ale lui Zidane, si unele faze create de cuplul Ronaldo-Ronaldinho. Elementul care constituie „sarea si piperul fotbalului" a lipsit insa cu desavarsire. Lucru recunoscut si de selectionerul Frantei, Jaques Santini: „Fara indoiala au lipsit golurile. Dar pentru acest lucru sunt responsabili in mare masura cei doi portari, Coupet si Dida. Avand in vedere contextul, era important ca jucatorii sa se gandeasca la spectacol si la placerea de a juca". Pentru ambele echipe a fost insa un test util. Francezii au facut o repetitie inainte de startul lui Euro 2004, iar sud-americanii pentru meciurile pe care le vor disputa in vara in preliminariile CM 2006.

ECHIPAMENT. Inaintea partidei, nationala Braziliei a adus un omagiu lui Ayrton Senna, de la moartea caruia s-au implinit 10 ani la inceputul lunii. Cele doua combatante au evoluat in prima repriza in echipament „de epoca": model 1904 pentru francezi si 1914 pentru brazilieni. (Delia Gomoescu)

Distinctii pentru Pele si Beckenbauer

In cadrul Congresului Centenarului FIFA, deschis joi la Paris, au fost acordate distinctii in semn de omagiu fata de persoanele sau institutiile care au jucat un rol important in istoria FIFA si in cea a fotbalului mondial. Astfel, brazilianul Pele si germanul Franz Beckenbauer au primit Ordinul de Merit al Centenarului pentru cei mai buni jucatori. Aceeasi distinctie le-a fost acordata si cluburilor Sheffield FC, cel mai vechi din lume, si Real Madrid, cea mai titrata grupare a tuturor timpurilor.
×
Subiecte în articol: sport