x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şase puncte din şase

Şase puncte din şase

de Marius Mihalcea    |    02 Sep 2008   •   00:00
Şase puncte din şase

Acesta este obiectivul pe care şi l-au fixat “tricolorii” înaintea primelor meciuri pe care le va disputa “naţionala” în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud.

Acesta este obiectivul pe care şi l-au fixat “tricolorii” înaintea primelor meciuri pe care le va disputa “naţionala” în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud.


Sîmbăta aceasta va începe campania de calificare la Campionatul Mondial, competiţie la care România nu a mai fost prezentă din 1998, iar “tricolorii” sînt din nou împreună, pentru prima oară după turneul final al Campionatului European din Austria şi Elveţia. Noutăţile din lotul lui Piţurcă, ex-stelistul Mihăiţă Neşu şi vasluianul Marian Aliuţă, au evaluat ieri şansele “naţionalei” în aceste preliminarii.

 

AVERTISMENT. “Avem parte de o grupă extrem de grea, mult mai grea decît cea de la Euro. Lituania, Austria şi Serbia vor da totul ca să ne învingă. Din păcate, pentru meciurile cu Lituania şi cu Insulele Feroe ne vor lipsi nişte jucători emblematici, dar cei care au fost convocaţi în locul acestora vor trebui să-i suplinească. Va fi o mare responsabilitate pe umerii lor, dar eu sînt încrezător că se vor achita de sarcini. Trebuie să obţinem şase puncte în această «dublă». Ar fi dezastruos să nu cîştigăm aceste două meciuri! Lituania poate să încurce pe oricine dacă prinde o zi bună, nu avem voie să începem jocul cu lipsă de concentrare, nu trebuie să le dăm nici o şansă”, a declarat Neşu. Aliuţă a spus că nu se aştepta să fie convocat: “Este bine că se poate ajunge la «naţională» şi de la un club din provincie. Mă bucur că am fost convocat pentru că este o mare şansă pentru mine. Probabil că a contat şi poziţia din clasament a clubului meu. Voi demonstra tuturor că merit să joc la echipa naţională. Urmează nişte meciuri foarte grele, la care sper din tot sufletul să fac faţă. Franţa, România şi Serbia sînt favorite la calificare, dar este o grupă extrem de grea”. Prezent cu echipa naţională şi la Euro 2008, unde nu a bifat însă nici un minut, fundaşul dreapta Cristian Săpunaru a avut un discurs similar cu cel al colegilor săi. “Va fi o grupă grea, dar pornim încrezători la noul drum. Mutu şi Chivu sînt doi jucători care nu mai au nevoie de nici o prezentare, însă nouă nu ne rămîne decît să ne facem treaba cît mai bine şi fără ei. Vom intra pe teren cu gîndul la victorie şi vom face tot posibilul să cîştigăm această «dublă» şi să avem şase puncte din start”, a spus jucătorul care s-a transferat în această vară de la Rapid la FC Porto.

 

Piţurcă: “Atenţie la Lituania!”

În conferinţa de presă susţinută ieri la Complexul Naţional de la Mogoşoaia, selecţionerul Victor Piţurcă a atras atenţia asupra faptului că România nu va avea deloc o misiune uşoară în meciul de debut în preliminariile CM 2010. “Începe o nouă campanie de calificare, de această dată la un Campionat Mondial, şi în primele două jocuri, cu Lituania şi cu Insulele Feroe, vrem să obţinem şase puncte. Lituania este o echipă valoroasă, ce poate pune probleme oricărui adversar. Trebuie să fim foarte atenţi, fiindcă vor da totul ca să ne bată”, a spus Piţi. În ceea ce priveşte surprinzătoarea convocare a lui Marian Aliuţă, jucător ajuns la vîrsta de 30 de ani, antrenorul primei reprezentative a afirmat: “Aliuţă este un jucător valoros, un fotbalist foarte bun. Echipa naţională avea nevoie de el, pentru că este genul de jucător care poate elimina foarte uşor prin dribling unul sau doi adversari”.

 

Tineret: Săndoi a anunţat lotul

Selecţionerul reprezentativei de tineret a României, Emil Săndoi (foto), a convocat un număr de 21 de jucători pentru meciurile cu Bosnia (6 septembrie, în deplasare) şi cu Ţara Galilor (9 septembrie, la Iaşi), ultimele ale “tricolorilor mici” din grupa a 10-a a preliminariilor CE 2009. Dintre aceştia, mijlocaşul Universităţii Craiova, Cosmin Gîngioveanu, a declarat forfait, el accidentîndu-se în meciul echipei sale cu Dinamo de sîmbătă, din campionat. Lotul este format din: Tătăruşanu (Gloria Bistriţa), Pantilimon (FC Timişoara) – portari; Ducu Ninu, Tudose (ambii Gloria Buzău), Homei (Dinamo), Mardare (Rapid), Luchin, Latovlevici (ambii FC Timişoara), Sepsi (Santander) – fundaşi; Ropotan, Torje (ambii Dinamo), Bicfalvi (Gloria Buzău), Cr. Tănase (FC Argeş), Curtean

(Gaz Metan), Deac (CFR Cluj), Ochiroşii (Steaua) – mijlocaşi; Chiacu (CS Otopeni), Keşeru (FC Nantes), B. Stancu (Steaua), Rusescu (Unirea Urziceni) – atacanţi. Cu 14 puncte după şase jocuri România este a doua în grupă, după Ţara Galilor, care are 15 puncte, dar şi un joc în plus.

 

Program

Începînd de ieri au fost puse în vînzare cele 20.000 de bilete pe care FRF le-a tipărit pentru partida dintre România şi Lituania. Tichetele de acces se vor comercializa doar la casele de bilete ale arenei “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj, cea care va găzdui meciul, şi au următorul preţ: 120 de lei la tribuna zero, 60 de lei la tribuna I, 80 de lei la tribuna a II-a, 20 de lei la peluza I şi 25 de lei la peluza a II-a. Casele de bilete vor fi deschise pînă în ziua meciului între orele 10:00 şi 18:00. Componenţii reprezentativei României se vor pregăti la Mogoşoaia pînă joi, 4 septembrie, dată la care este prevăzută plecarea spre Cluj, cu avionul, la ora 17:00. Jucătorii lui Victor Piţurcă vor susţine antrenamentul oficial vineri dimineaţă, la ora 11:00.

 

Pas înapoi

Piţurcă nu priveşte cu ochi buni revenirile în campionatul intern ale “tricolorilor” Gabriel Tamaş şi Marius Niculae. “Este normal ca ei să-şi dorească să joace, dar întoarcerea lor în ţară reprezintă un pas înapoi, deoarece ei ar trebui să avanseze mereu, nu să revină în locul din care au plecat”, a spus Piţi. Tamaş şi Marius Niculae au fost înregimentaţi de Dinamo în această vară, primul venind de la Auxerre, iar atacantul de la Inverness.

 

Liga 1, Etapa 6

Vineri
FC Braşov – CS Otopeni 2-0

Surdu (’42), Hadnagy (’90)

FC Argeş – Gaz Metan 2-0

Năstăsie (’71), Ad. Voiculeţ (’79)

CFR Cluj – Poli Iaşi 0-0


Sîmbătă
Farul – Gloria Bistriţa 2-1

Rusmir (’24), Chico (’90) / Hora (’8)

Dinamo – U Craiova 1-0

M. Niculae (’52)


Duminică
Oţelul – FC Vaslui 0-1

Temwanjera (’68)

Unirea Urziceni – Gloria Buzău 2-1

Dănălache (’1), Onofraş (’82)/ Tudose (’32-pen.)

FC Timişoara – Rapid 1-0

Rusici (’86)

 

Ieri
Steaua – Pandurii 1-0

Lovin (’45+1)

 

 

Clasament

  1. Unirea Urziceni       16-6     15p

  2. FC Vaslui   8-3       15p

  3. Dinamo      11-6     13p

  4. Steaua        9-4       13p

  5. FC Timişoara         11-8     13p

  6. Rapid         9-4       12p

  7. Oţelul         9-6       10p

  8. FC Braşov 6-4       10p

  9. U Craiova  7-6       10p

10. Farul          6-6       9p

11. CFR Cluj   8-4       8p

12. Gloria Bistriţa         8-9       7p

13. FC Argeş   7-9       7p

14. Gaz Metan 7-10     5p

15. Pandurii      6-13     4p

16. Poli Iaşi      2-10     1p

17. Gloria Buzău           3-13     0p

18. CS Otopeni            5-17     0p

Etapa viitoare (Vineri, 12 septembrie): Gloria Bistriţa – CFR Cluj (17:00, GSP TV), Gloria Buzău – FC Braşov (19:00, GSP TV), Farul – Steaua (21:00, GSP TV); (Sîmbătă, 13 septembrie): U Craiova – FC Timişoara (17:00, GSP TV), FC Vaslui – Dinamo (19:00, GSP TV), Rapid – Unirea Urziceni (20:45, Antena 1); (Duminică, 14 septembrie): Gaz Metan – Pandurii (17:00, GSP TV), CS Otopeni – FC Argeş (19:00, GSP TV), Poli Iaşi – Oţelul (21:00, GSP TV).

×