x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schi alpin / Victorie pentru Reinfried Herbst

Schi alpin / Victorie pentru Reinfried Herbst

de Sorin Anghel    |    28 Ian 2009   •   00:00
Schi alpin / Victorie pentru Reinfried Herbst

În faţa a 45.000 de spectatori, Reinfried Herbst a câştigat Slalomul din cadrul Cupei Mondiale desfăşurat aseară la Schladming, acolo nu a avut până acum nici măcar o clasare în primii zece.



Victoria de aseară l-a urcat pe Herbst pe locul 3 în clasamentul de Slalom al Cupei Mondiale. A fost o seară superbă pentru public, care a sărbătorit şi pentru locul doi obţinut de Manfred Pranger, care a terminat cursa la o secundă şi 16 sutimi în spatele lui Herbst.

Liderul clasamentului general, croatul Ivica Kostelic, a încheiat pe trei, aceasta fiind cea de-a patra sa clasare pe podium în sezon.  Kostelic, care provine dintr-o familie mare de schiori, a mai fost pe trei la Schladming şi în 2002.

Italianul Manfred Moelgg, antrenat de Alberto Tomba, a încheiat pe locul 4. Câştigătorul de anul trecut la Slalom este într-o formă bună şi se numără printre favoriţii la o medalie la Campionatul Mondial care va începe săptămâna viitoare la Val d’Isere – Franţa. Favoritul publicul, Benjamin Raich, câştigător de patru ori la Schladming, a abandonat în manşa a doua, traseul pregătit de Jacques Theolier, antrenorul lui Jean Baptiste Grange, fiind unul deosebit de dificil.  

De altfel, chiar şi Grange, lider în clasamentul de Slalom, s-a numărat printre sportivii care nu au reuşit să termine cursa. O altă victirmă a tehnicianul francez a fost campionul mondial Mario Matt, austriacul ratând o poartă în manşa a doua.

SOARTA LUI DANIEL ALBRECHT SE COMPLICĂ

Schiorul elveţian Daniel Albrecht suferă în continuare complicaţii din cauza accidentului suferit la Kitzbuhel. Fostul campion mondial este în comă indusă după ce a căzut în cap după o săritoare din cadrul probei de coborâre de la Cupa Mondială. În vârstă de 25 de ani, Albrecht a suferit o infecţie pulmonară în urma incredibilului accident. Schiorul este internat la Spitalul Universitar din Innsbruck, medicii austrieci administrându-i antibiotice care să-i alunge infecţia pulmonară. Chiar dacă s-a lovit la cap, Albrecht nu are nici o problemă la nivelul creierului.

×
Subiecte în articol: sport