x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schi alpin / Ziua puştoaicelor

Schi alpin / Ziua puştoaicelor

de Sorin Anghel    |    27 Ian 2009   •   00:00

Tineretul a făcut legea astăzi în lumea bună a schiului alpin. Jessica Lindell – Vikerby a câştigat proba de Super G din cadrul etapei de la Cortina d'Ampezzo – Italia, aceasta fiind prima victorie a sportivei de 24 de ani în cadrul Cupei Mondiale. Podiumul din Peninsulă a fost completat de Andreea Fenninger – 19 ani – şi Andrea Dettling – 22 de ani. Croatul Ivica Kostelic este lider în clasamentul general al băieţilor, în vreme ce ierarhia feminină este dominată de americanca Lindsay Vohn.



Nordicii fac legea în circuitul Cupei Mondiale, iar noi românii, mai de la Est, putem să ne bucurăm că liderul din clasamentul masculin, Ivica Kostelic, este din Croaţia, o ţară mai de aici, mai de lângă noi, ceea ce ne face mai încrezători. Şi trăim cu toţii visând la ziua în care Edit Miklos, de la Dinamo Bucureşti, va urca şi ea pe podium. Momentan, sportiva din Miercurea Ciuc a preferat să rămână în Austria pentru a se antrena în vederea participării la Campionatul Mondial de Schi Alpin care va avea loc în perioada 2-15 februarie la Val d’Isere – Franţa. Obiectul schioarei antrenate de austriacul Jurgen Alben este o clasare în primele 30 de sportive în cadrul probei de coborâre. Visul lui Edit este însă acela de o învinge pe suedeza Anja Paerson, care a fost declarată săptămâna trecută "Atletul săptămânii" de către FIS. Până atunci, clubul la care este legitimată i-a impus lui Miklos să ia startul şi la Campionatul Naţional de Schi Alpin care va avea loc la Azuga în perioada 19-25 februarie.

SPECTACOL LA CORTINA D’AMPEZZO
Jessica Lindell – Vikerby a câştigatul proba de Super G desfăşurată astăzi la Cortina d’Ampezzo, aceasta fiind prima victoriei a suedezei în circuitul Cupei Mondiale. Victoria sa nu a fost una oarecare. Ea şi-a înjosit concurentele, terminând cursa într-un minut, 25 de secunde şi 13 sutimi. Lindell – Vikerby a mai reuşit o clasare pe podium la începutul sezonului trecut, la Lake Louise – Canada. Pe locul doi s-a clasat Andreea Fenninger, austriaca fiind la primul podium din carieră. Puştoaica în vârstă de 19 ani este pe locul 17 în clasamentul general, cu 254 de puncte. Deşi nu a gustat încă din gustul victoriei în Cupa Mondială, Fenninger a câştigat Cupa Europei în 2006 şi 2007.  Andrea Dettling a venit pe trei la cursa desfăşurată în nordul Italiei şi a ajuns pe locul 6 în clasamentul de Super G, cu 124 de puncte. Monika Dumermuth a venit pe patru, acesta fiind cel mai bun rezultat din cariera elveţiencei de 31 de ani, care până acum nu reuşise mai mult de un loc 19, tot la Cortina d’Ampezoo, sezonul trecut, ceea ce demonstrează că schioarea cunoaşte foarte bine pârtia de acolo. Reprezentanta gazdelor, Nadia Fanchini, a închis topul primelor cinci schioare. O altă elveţiancă, Lara Gutt, a prins din nou un loc în primele zece, lucru care s-a întâmplat şi în cadrul etapei desfăşurate la Maribor. Lidera clasamentului general feminin, americanca Lindsey Vohn a încheiat proba de Super G, în spatele Nadjiei Kamer. Sportiva din Statele Unite a profitat din plin de abandonurile înregistrate de rivalele sale, Anja Paerson şi Maria Riesch. Înainte de startul Campionatului Mondial care va avea loc la Val d’Isere – Franţa, Cupa Mondială poposeşte la finalul acestei săptămâni, în Germania, la Garmisch Partenkirchen, acolo unde vineri este programată proba de Slalom, iar sâmbătă cea de Super G.

CUPA MONDIALĂ ÎN NOCTURNĂ
Astăzi, la Schladming, are loc o nouă etapă de Cupă Mondială, fiind programată proba de Slalom. Manşa întâi va fi transmisă cu începere de la ora 19:15 în direct de Eurosport România, în vreme ce partea a doua a concursului va fi televizată de la ora 21:45. Înaintea etapei de la Schladming, singura care se desfăşoară în nocturnă, croatul Ivica Kostelic este lider în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu un total de 675 de puncte.

×
Subiecte în articol: sport