x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schimbari in Giulesti

Schimbari in Giulesti

11 Mai 2004   •   00:00

Patronul Rapidului, George Copos, i-a facut o oferta de 150.000 de dolari pe an actualului antrenor al Universitatii Craiova. Contractul lui Mircea Rednic cu „Stiinta" expira la finalul campionatului.

PAUL ANDONE, SORIN ANGHEL

Dupa ce l-a dat afara in iarna pe Mircea Rednic, desi echipa pastra sanse atat pentru titlu, cat si pentru Cupa Romaniei, George Copos si-a manifestat in repetate randuri regretul pentru aceasta mutare, care s-a dovedit a fi falimentara.

PUTERI. In momentul in care l-a numit in functia de presedinte al clubului pe Ioan Becali, patronul a anuntat ca nu se va mai implica in problemele echipei. Insa, esecul fostului impresar, care l-a sustinut fara nici un temei pe Dan Petrescu, acceptand o campanie de transferari in care locul jucatorilor de echipa nationala a fost luat de unii care pana la sosirea in Giulesti au batut mingea pe maidanele Diviziei B. Dupa ce s-a despartit rapid de „Bursuc", Copos a pus piciorul in prag, reimplicandu-se in viata echipei.

SCHIMBARE. Patronul din Giulesti i-a taiat din aripi lui Ioan Becali, numindu-l pe Viorel Hizo succesorul lui Dan Petrescu, chiar daca mutarea nu a fost pe placul presedintelui. Prin declaratiile facute a dat clar de inteles ca „Dulaul" este doar un interimar la Rapid. Surse din cadrul clubului giulestean dau drept sigura revenirea sub Podul Grant a lui Mircea Rednic. „Puriul" are contract cu Universitatea pana in vara, cu drept de prelungire pentru inca un an. Copos i-a oferit o suma aproape dubla fata de cea pe care acesta o primea in mandatul trecut sub Podul Grant. Astfel, Rednic a primit o oferta de 150.000 de dolari, inclinand sa accepte, mai ales ca patronul oltenilor, Dinel Staicu, nu intentioneaza sa-l pastreze in Banie pe internationalul Mihaita Plesan. Mircea Rednic l-a insarcinat pe Viorel Hizo sa stabileasca jucatorii care merita sa fie pastrati la Rapid din vara, „Dulaul" urmand ca din sezonul viitor sa devina consilierul tehnic al giulestenilor. „Puriul" a fost prezent si la meciul cu Dinamo, luand loc la peluza dinspre teatrul Giulesti.

Transferuri falimentare

Unul dintre numeroasele motive pentru care patronul George Copos se va lepada de serviciile presedintelui Ioan Becali il reprezinta si faptul ca pe adresa Rapidului nu a mai sosit nici o oferta de cumparare a vreunui jucator, nici macar pentru Daniel Niculae. Conform acelorasi surse, Giovanni a incercat sa se apere, spunand ca el a fost cel care i-a vandut pe Soava si Iencsi, iar patronul giulestenilor a contraatacat, afirmand ca pentru nici unul dintre cei adusi in iarna nu exista perspective de a fi „exportati".

Giovanni, absent nemotivat

Presedintele Rapidului, Ioan Becali, are un obicei ciudat, care i-a iritat pe fanii giulesteni. Fostul impresar a parasit tribuna oficiala de trei ori in timpul meciurilor, cu FCM Bacau, cu Farul si la Brasov. Apoi, la alte trei partide nu a venit deloc, la Galati si in Giulesti, cu Gloria si Dinamo. De fiecare data, Becali a oferit cate o explicatie, cu fetita racita sau cu superstitiile, absentele nefiind agreate de patronul George Copos. Tot mai multe voci dau ca sigura revenirea, din vara, a lui Dinu Gheorghe, care a plecat de la Rapid, atunci cand a fost numit Giovanni.

„Dulaul", o victorie in patru meciuri

Antrenorul Viorel Hizo a fost adus pentru a repune echipa pe linia de plutire, insa sub comanda sa, Rapid a obtinut un singur succes in 4 etape, fiind invinsa de trei ori. Mai mult, giulestenii sunt in pericol de a pierde si locul al treilea, care, in eventualitatea in care Steaua castiga titlul, si Dinamo cupa, le-ar permite accesul in Cupa UEFA. Din fericire pentru rapidisti, urmaritoarele lor, Universitatea Craiova si FC National au gresit si ele, astfel ca raman in continuare pe locul al treilea.

Rednic: „Am promisiuni de la Rapid"

  • Jurnalul National: Domnule Rednic, se anunta ca sigura revenirea dumneavoastra la Rapid din vara.

    Mircea Rednic: Am avut unele discutii cu cei de acolo, dar imi place la Craiova, ma simt bine aici, deci nu plec.

  • Totusi, Rapid v-a facut o oferta tentanta.

    Da, sunt foarte multi bani, dar nu ma intereseaza. Eu sunt ardelean, am cuvant.

  • Se poate face performanta la Craiova, asa cum ati zis?

    Numai daca suntem uniti. Cu cei din conducerea clubului nu sunt probleme, dar suporterii si unele ziare vad ca au inceput deja sa faca atmosfera ostila. Cei din galerie imi interzic sa mai vorbesc de Rapid, de Dinamo. Mie nu mi-a facut nimeni programul, nici macar parintii. Daca au ceva de spus sa vina sa vorbim intre patru ochi, cum s-a intamplat la instalarea mea, nu sa se duca pe la ziare.

  • Totusi, plecati sau nu la Rapid?

    Doar daca nu pot sa fac performanta la Craiova. Deocamdata am promisiuni de la Rapid, dar nu e destul. Eu vreau sa fac din Universitatea o echipa care sa traga la titlu, altfel ne despartim. Saptamana viitoare vom demara tratativele de aducere a 3-4 jucatori. De treaba asta ma ocup eu, impreuna cu Pavel Badea si Dinel Staicu. (Mario Morcov, Craiova)
  • ×
    Subiecte în articol: sport rapid rednic