x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se dadeau rusi si vroiau sa cumpere AS Roma!

Se dadeau rusi si vroiau sa cumpere AS Roma!

21 Feb 2004   •   00:00

Trei romani au fost arestati ieri in Italia, la Roma, pentru uz de carti de credit false.

Razvan Lucan (24 de ani), Gabriel Cercel (20 de ani) si Costinel Ciorei (34 de ani) se dadeau drept miliardari rusi care vroiau sa cumpere clubul de fotbal AS Roma. MADALINA CORBEANU DELIA GOMOESCU

Cei trei au atras atentia carabinierilor dupa ce au cheltuit sume impresionante pentru a achizitiona diferite bunuri. Ei treceau in ochii vanza torilor drept importanti oameni de afaceri, veniti sa cumpere clubul la care activeaza capitanul echipei nationale de fotbal, Cristi Chivu

DEMASCATI. Potrivit Politiei italiene, in timp ce Lucan si Cercel se dadeau drept miliardari, Costinel Ciorei juca rolul de garda de corp. Mai mult, el a sustinut ca este un fost luptator roman, situat pe locul 4, in 1988, la Jocurile Olimpice de la Seul. Falsii rusi au fost identificati cu "ajutorul" inconstient al lui Ciorei, "posesorul " unei cicatrice vizibile pe fata. Tocmai acest semn distinctiv i-a determinat pe politistii romani sa demareze cercetarile, in urma imaginilor filmate de camerele ascunse situate in apropierea bancomatelor.

FALSURI. Astfel, infractorii au fost arestati in Piaza Venezia de agentii de la Comisariatul Trevi Campo Marzio. Politistii le-au confiscat patru carti de credit furate, avand benzile magnetice contrafacute. Codurile secrete apartineau altor carduri, ale caror posesori nu denuntasera inca furtul acestora.

Cristi Chivu si Ambasada Romaniei nu stiau nimic Contactat telefonic aseara, fundas ul Romei, Cristi Chivu, a marturisit ca nu stie nimic despre ispravile celor trei conationali. "Posturile locale nu au anuntat inca nimic. Daca stirea se confirma, probabil ca o sa aflu mai multe sambata, din ziare", a spus romanul. Nici angajat ii Ambasadei Romaniei de la Roma nu aflasera, la ora difuza rii informatiei, despre arestarea falsilor miliardari. Oricum, date oficiale referitoare la identitat ile celor trei vor fi obtinute azi de la oficialitatile italiene.

Inspirati din realitate Ciorei, Cercel si Lucan s-au folosit de o informatie reala. Chiar exista o societate rusa, Nafta Moskva, care intentioneaza sa preia pachetul majoritar de actiuni al clubului patronat de Franco Sensi. Potrivit presei italiene, tratativele intre cele doua parti sunt destul de avansate, ele urmand sa fie finalizate saptamana viitoare. Nici rusii, nici oficialii gruparii "giallorossa" nu confirma, dar nici nu infirma negocierile, dat fiind faptul ca AS Roma este cotata la bursa si pot fi afectate tranzactiile societatii. Interesant este faptul ca 20% dintre actiunile concernului rus apartin patronului lui Chelsea Londra, cunoscutul Roman Abramovici.

Puscasu n-a auzit de Ciorei Conform informatiei difuzate de depesa agentiei italiene ANSA, cei doi romani care foloseau carduri false ar fi fost insotiti de un conational, pe post de garda de corp, care ar fi fost sportiv de lupte libere si care ar fi obtinut locul 4 la Olimpiada din 1988 de la Seul. "Acolo, la libere, am fost eu, cand am castigat aurul, si Claudiu Tamaduianu, care a obtinut, parca, locul 8. El acum e antrenor la Steaua. Zilnic vorbim la telefon", ne-a declarat Vasile Puscasu, secretarul general al FR Lupte. "Acest Ciorei o fi vreun moldovean si s-o fi dat luptator. N-am auzit de numele asta!", a completat fostul campion olimpic. In 1988, Ciorei avea 18 ani.

×
Subiecte în articol: sport ciorei