x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se decide la Vaslui

Se decide la Vaslui

de Marius Mihalcea    |    26 Mar 2010   •   00:00
Se decide la Vaslui
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor



FC BRAŞOV - FC VASLUI 1-0
Gruparea de sub Tâmpa a pus punct, joi seară, crizei de rezultate din ultima perioadă, însă soarta calificării în finală, au admis după joc tehnicienii celor două echipe, se va hotărî în manşa retur, care va avea loc la 15 aprilie, pe terenul moldovenilor.


După trei înfrângeri consecutive în campionat, în urma cărora a pierdut contactul cu plutonul fruntaş şi implicit şi-a diminuat şansele de a mai prinde la finalul stagiunii un loc de cupă europeană, FC Braşov s-a revanşat în faţa suporterilor joi seară, în Cupă. A câştigat cu 1-0 manşa tur a semifinalei cu FC Vaslui, gol Ilyeş în minutul 5, şi cel puţin până la mijlocul lunii viitoare visează cu ochii deschişi la finala competiţiei. "Aveam mare nevoie de această victorie, în care ne pusesem oricum mari speranţe. Îi felicit pe băieţi, nu mai câştigasem de mult timp, iar cu acest succes ne-a mai crescut şi nouă moralul. Este un rezultat bun, cu care te poţi califica în finală, dar ştim că nu va fi uşor. Vasluiul este o echipă cu potenţial din toate punctele de vedere. Păcat că nu am reuşit să valorificăm toate ocaziile avute, mai ales în prima parte a partidei. E important că nu am luat gol, este un rezultat care ne dă mari speranţe, pentru că adversarul trebuie să marcheze în retur de două ori", a declarat la finalul jocului antrenorul braşovenilor, Viorel Moldovan.

De partea cealaltă, tehnicianul Vasluiului, Marius Lăcătuş, a spus: "A fost un joc echilibrat, aşa cum sunt de altfel toate jocurile din semifinalele Cupei României. Am încercat să scoatem un rezultat bun ca să păstrăm şanse mari pentru retur. Sper ca în manşa a doua să nu mai facem greşelile pe care le-am făcut în acest meci. Am dat de prea multe ori posibilitatea gazdelor să marcheze şi ar fi cazul să ne creăm şi noi mai multe situaţii de a marca. Returul rămâne deschis oricărui rezultat, noi vom da totul pentru că ne dorim mult prea mult să jucăm finala Cupei României. Nu mă plâng de accidentările pe care le-am avut, consider că toţi ceilalţi jucători trebuie să fie pregătiţi atunci când e nevoie de ei".

Desemnat jucătorul meciului, marcatorul unicului gol al întâlnirii, Robert Ilyeş, s-a declarat nemulţumit de faptul că echipa sa nu şi-a asigurat un avantaj de două goluri. "1-0 e un scor dificil, nu se poate spune că este un scor de calificare. Cred că dacă marcam măcar de două ori era mai accesibil, însă a fost greu. Am întâlnit o echipă disciplinată, cu jucători tehnici, dar e bine că ne-am strâns toţi şi am reuşit să facem un joc bun după o perioadă deloc fastă pentru noi. E bine că am câştigat în faţa unei echipe care se bate la campionat, dar trebuie să facem uitat repede acest joc, pentru că luni o remiză sau un eşec cu CFR Cluj în campionat ne poate băga în hora retrogradării", a afirmat "veteranul" ardelenilor.
În cealaltă semifinală, disputată miercuri, Dinamo şi CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 1-1, în Ştefan cel Mare.

Echipele
FC Braşov:
D. Coman - Rui Duarte, Oros, Diogo, Cr. Ionescu - M. Roman, N. Grigore (Cristescu '63), Măldărăşanu (C. Munteanu '71), Landauri (I. Voicu '81) - Ilyeş - Savici. Antrenor: Viorel Moldovan.

FC Vaslui: Kuciak - Milanov, Gladstone, Papp, D. Sănmârtean - Pavlovici - Delgado (Neagu '88), Zmeu (R. Costin '74), L. Sănmârtean (Ad. Gheorghiu '46) - Wesley - Costly. Antrenor: Marius Lăcătuş

×
Subiecte în articol: sport