x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se pregateste fiesta

Se pregateste fiesta

11 Mai 2004   •   00:00

Ioan Andone si Cristi Borcea au sarbatorit duminica seara la clubul Kogal, alaturi de 500 de suporteri, victoria obtinuta in fata Rapidului.

DANIEL STAN

Putin dupa miezul noptii, intreg lotul echipei Dinamo a raspuns prezent la invitatia galeriei dinamoviste la clubul Kogal, singurul absent fiind Cosmin Barcauan, invitat la o emisiune televizata.

PETER. „Capitanul" Florentin Petre, Danciulescu, Claudiu Niculescu si Grigorie au fost sufletul petrecerii, jucatorii cantand alaturi de fani inclusiv slogane anti-Steaua. Antrenorii Ioan Andone si Iulian Mihaescu s-au declarat surprinsi de invitatia fanilor, ultimul declarand: „Chiar daca am vandut aproape o echipa, tot cei mai buni am ramas. Daca luam titlul este si meritul vostru".

SURPRIZA. Imediat dupa sosirea directorului executiv, Cristi Borcea, liderii suporterilor au scos mai multe casete si un proiector, cu imagini ale galeriei din ultimii zece ani, inclusiv momentul incendierii peluzei din Ghencea. Asta s-a vrut a fi surpriza serii. Inainte sa plece, Borcea a promis ca petrecerea de duminica noaptea nu a fost nimic pe langa ce le pregateste fanilor in cazul castigarii campionatului: „Este cea mai mare dorinta a mea. La titlurile din 2000 si 2002 m-am bucurat enorm, insa sezonul asta este o dorinta uriasa, a tuturor. A fost cel mai disputat sezon".

Andone: „Campionatul se decide in ultima etapa"

Antrenorul echipei Dinamo, Ioan Andone, a declarat ieri ca, in ciuda victoriei din Giulesti, campionatul se va decide in ultima etapa, dupa meciul pe care-l va disputa la Piatra-Neamt.

SPERANTE. „Am castigat meritat in Giulesti, insa sper ca baietii sa ramana concentrati si cu picioarele pe pamant. Titlul va fi decis dupa meciurile din ultima etapa, cand noi vom juca la Piatra-Neamt. Despre meciul cu Rapid, nu pot sa spun decat ca am demonstrat ca am fost mai buni, asa cum ei au demonstrat asta in toamna." Tehnicianul „cainilor" a mai precizat ca trage sperante ca FC National sa incurce pe Steaua in partida de maine: „In meciurile cu echipele mai bune au jucat excelent, asa ca ma astept la un rezultat pozitiv".

SCUZE. Ioan Andone nu a participat la conferinta de presa de dupa meciul cu Rapid. Referitor la acest aspect, tehnicianul a declarat: „Nu puteam sa astept o jumatate de ora dupa domnul Hizo, care si-a bagat elevii in sedinta. Eram asteptat de autocar si a trebuit sa plec. Am fost in fata presei si la infrangeri. M-a deranjat ca Hizo a spus ca a fost lipsa de respect din partea mea".

GLUMA. Cosmin Barcauan, autorul primului gol al liderului, a glumit vizavi de cateva zgarieturi care le avea pe gat: „M-a zgariat Maftei, probabil din greseala. Nu cred ca a vrut sa-mi fure lantul. Eu oricum nu port asa ceva in timpul meciurilor". Fundasul-atacant al „cainilor" a mai adaugat ca are incredere in finul lui, Viorel Domocos, de la FC National, ca „bancarii" poate scot un rezultat bun in fata Stelei.

Suporterii l-au aclamat pe Tudor

La finalul derby-ului din Giulesti, organizatorii, la cererea jandarmilor, i-au anuntat pe suporterii echipei Dinamo sa ramana in peluza pana la iesirea din arena a fanilor rapidisti. La o jumatate de ora, nocturna de pe stadionul Giulesti s-a stins, moment in care arbitrul Alexandru Tudor iesea pe gazon pentru obisnuitele ture de teren pentru refacere. „Pana la moarte, esti caine pana la moarte" si „Tudore, vino-ncoa, sa-i dam m..e lu’ Steaua!" i-au strigat „ultrasii" dinamovisti, insa „centralul" si-a continuat programul la lumina becurilor de control, rezumandu-se doar la a-i aplauda pe fanii „ros-albilor".

Copos s-a pupat cu Badea

Desi se contreaza ori de cate ori au ocazia prin intermediul presei, in realitate Nicolae Badea si George Copos se afla in relatii excelente. Acest lucru a fost dovedit si la derby-ul de duminica seara, cand patronul Rapidului s-a pupat cu presedintele dinamovist in vazul unei tribune intregi. Mai mult, spre finalul meciului, cand injuraturile fanilor rapidisti la adresa oficialilor „ros-albilor" se intetisera, Copos a coborat de la locul sau si s-a asezat intre Badea si generalul Toma Zaharia, cerandu-le suporterilor sa se linisteasca. Acestia au tinut cont de rugamintile boss-ului „visiniilor" si si-au indreptat trivialitatile catre brigada de arbitri.

Iancu a venit cu masina lui Radu Niculescu

Directorul de marketing al dinamovistilor, Cristi Iancu, a venit la meci cu masina fostului component al echipei FC National, Radu Niculescu, transferat recent in China. Cel poreclit „Kiki" era insotit de fiul sau cel mare si de atacantul Claudiu Niculescu, suspendat pentru meciul de duminica, acesta preferand sa stea la tribuna oficiala desi fusese invitat in mijlocul galeriei. La un moment dat, cand „Nuova Guardia" striga „Mori tigane", fanii visiniilor de la tribuna a I s-au intors catre Claudiu Niculescu, repetand scandarea „cainilor" cu trimitere la tenul mai inchis al fostului craiovean.

Alexa si Barcauan stau cu Gloria

Victoria din Giulesti a fost umbrita de cartonasele galbene incasate de doi dintre oamenii de baza ai „cainilor", Alexa si Barcauan. Primul a depasit cota 8 si sta automat o etapa la fiecare avertisment incasat, in timp ce autorul primului gol a ajuns la patru „galbene". Astfel, acestia vor rata confruntarea de maine, cu Gloria. Un alt fotbalist cu probleme din lotul „ros-albilor", Claudiu Dragan a efectuat la antrenamentul de ieri un program separat, dar se spera ca va fi apt la ora partidei cu bistritenii. In schimb, Ioan Andone se va putea baza pe Claudiu Niculescu, revenit dupa etapa de suspendare.

Bistritenii promit ca le strica socotelile „cainilor"

Runda cu numarul 26 va aduce maine in „Stefan cel Mare" pe Gloria Bistrita. Dinamo va intalni astfel echipa patronata de Jean Padureanu, invinsa Stelei din etapa trecuta. Ceea ce surprinde insa este declaratia unora dintre jucatorii „Lordului", care le-au promis militarilor ca-i vor face campioni. Si cum ar putea altfel, decat „ciupind" cel putin un egal in „Stefan cel Mare". In echipa lui Remus Vlad revin Iftodi si Minteuan, suspendati in partida cu Steaua, Iftodi avand cateva amintiri placute cu gruparea alb-rosie. Si ca un element de culoare, Gigi Becali, patronul Stelei, le-a promis bistritenilor o prima substantiala daca vor reusi sa le strice maine socotelile dinamovistilor.
×
Subiecte în articol: sport