x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serea şi Martiş rămân după gratii

Serea şi Martiş rămân după gratii

de Elly Cîrstea    |    06 Mai 2010   •   00:00

Arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş rămân după gratii prin decizia de ieri a Curţii de Apel Piteşti, care a respins recursul celor doi faţă de decizia de arestare preventivă emisă la data de 30 aprilie de Tribunalul Argeş.

Potri­vit procurorilor DNA, Ionică Serea este cercetat pentru  luare de mită, iar Marius Martiş, pentru complicitate la luare de mită. Ar fi vorba despre 21.000 USD pe care Penescu i-ar fi dat lui Serea, prin Martiş, pentru ca FC Argeş să obţină un rezultat favorabil contra Stelei. Meciul, disputat la 20 martie 2009 la Piteşti, s-a încheiat 2-2.

Primul care a luat cuvântul ieri a fost Ionică Serea: "Nu e adevărat că am primit bani pentru a ajuta echipa FC Argeş. În meciul respectiv, conform raportului observatorilor, am arbitrat excelent. Steaua a primit o lovitură de la 11 metri, la scorul de 1-1, putea să se facă 2-1 pentru Steaua. Dacă voiam să-i ajut, nu mai dictam penalty. Doresc să fiu judecat în stare de liber­tate, pentru că nu reprezint pericol social. A trecut un an de când se presupune că am comis fapta şi am avut un comportament normal".

Şi Ma­rius Martiş a cerut judecarea în stare de liberta­te: "Mă ştiam cu Făcăleaţă, pentru că Penescu intenţiona să-şi des­chidă un magazin la Focşani pe un teren de-al meu. Sper să fiu cercetat în stare de li­ber­tate. Toate realizările mele le-am făcut prin muncă cinstită. Sunt un om cinstit şi cu frică de Dumne­zeu".
El a mai povestit că Făcăleaţă l-a vizitat când şi-a inaugurat vila din Focşani: "Serea era şi el la inaugura­re. Am vorbit doar despre eventuala afa­cere de la Focşani. Am mai vorbit şi despre fotbal, pentru că şi lui Penescu şi lui Făcăleaţă le era teamă să nu fie defavorizaţi la meci. De­şi Făcăleaţă i-a spus că nu vor dis­cu­ta nimic despre meci, Serea s-a ri­di­cat şi a plecat".

×
Subiecte în articol: sport