x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spectacol si premiere la Geneva

Spectacol si premiere la Geneva

04 Mar 2004   •   00:00

In perioada 4-14 martie are loc la Geneva cea de-a 74-a editie a celebrului Salon Auto elvetian, ocazie cu care marii constructori au tinut sa se bata in ultimele aparitii.

Masinile de lux, "flancate" de fete frumoase, vor delecta privirile vizitatorilor pe parcursul celor 10 zile ale expozitiei.

PREMIERE. Ultimele modele de serie si prototipuri au fost pregatite pentru prima dezvaluire la Geneva. Vedeta va fi, in acest an, noul Audi A8, mai "musculos" si mai luxos. Limuzina germana a primit un propulsor de 6 litri, V8, care dezvolta o putere de 280, respectiv 335 de cai putere, dar si un "monstru " W12, ce produce 450 de cai putere, o versiune mai puternica a motorului lui Volkswagen Phaeton.

DECAPOTABIL. Rivalii lui Audi de la Mercedes - Benz vor prezenta 7 noi modele, cel mai interesant dintre acestea fiind noua decapotabila SLK, aflata la a doua generatie, care beneficiaza si de o versiune imbunatatita de AMG. De asemenea, la capitolul decapotabile sunt aruncate in lupta si Lamborghini Murcielago Barchetta, noul Opel Tigra, prototipul Z15 al lui Renault, Mini Cabrio si Chevrolet Corvette.

PROIECT. Volvo va dezveli la Geneva conceptul YCC, la fel cum vor face BMW, Citroen, Mazda, cu MX-Flexa, Toyota (MTR) sau Nissan (Qashqai).

Noutati absolute

Multe dintre modelele prezentate la Salonul de la Geneva sunt in premiera mondiala. Cele mai spectaculoase dintre acestea sunt Bentley Arnage si Rolls-Royce (foto). Alte premiere: Alfa Romeo Crosswagon, Audi A6, Bentley Arnage, Ford Fiesta ST, Jaguar S-Type 2,7 V6 Diesel, Jaguar XK, Kia Cerato Hatchback, Lotus Exige, Maserati MCC, Peugeot 407, Rolls-Royce, Seat Altea, Skoda Octavia.
( CATALIN FAINISI )

×
Subiecte în articol: sport