x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Speranţa moare ultima

Speranţa moare ultima

de Vlad Ionescu    |    10 Mai 2010   •   00:00
Speranţa moare ultima
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Oltchim a pierdut cu 28-21 (14-11) prima manşă a finalei



Campioanele României au jucat neaşteptat de slab la Herning, compromiţându-şi în mare măsură şansele de a câştiga cel mai important trofeu european la nivel de cluburi, de­oa­rece niciodată în istoria acestei com­petiţii o echipă care a pierdut pri­mul meci al finalei la şapte goluri nu a putut remonta diferenţa în retur.

Oltchim a evoluat cu adevărat bine doar primele 13 minute ale partidei, când a şi condus cu 7-5. Constelaţia de vedete de la Viborg "a citit" însă re­pe­de jocul româncelor, reuşind să le neutralizeze punctele forte: pivoţii şi extremele.

Nici apărarea condusă de Steluţa Luca nu a funcţionat în nota obişnuită, nereuşind să o îm­pie­dice pe Bojana Popovici să înscrie la foc automat de la linia de nouă me­tri. Iar dacă diferenţa nu a fost mai mare, acest lucru se datorează Paulei Ungureanu, care a făcut adevărate mi­nuni în poartă (21 de mingi apă­ra­te). Golurile Oltchimului au fost marcate de Neagu (6), Stanca (6), Lecu­şanu (3), Maier (2), Nechita (2), Puş­ca­şu (1), Vizitiu (1).

Antrenorul Radu Voina a pus eşe­cul pe lipsa de experienţă şi de combativitate a elevelor sale. "Am tratat faza de apărare ca nişte domnişoare. Se ştie că la nivelul acesta trebuie să intri la rupere, dar noi am stat retraşi, inactivi. S-a văzut experienţa superioară a lui Viborg. Noi am fost oarecum depăşiţi şi plumbul care speram să se toarne la picioarele lor s-a adăpostit la nivelul picioarelor noastre", a spus Voina.

Preşedintele Olt­chimului, Ioan Gavrilescu, a recunoscut la rândul său că echipa în ansamblu a fost departe de aşteptări: "Am prins o zi slabă. N-am putut să o anihilăm pe cea mai bună jucătoare din Europa, adică pe Bojana Popovici. Acesta a fost secretul meciului. Vi­borg are o linie de nouă metri de in­vidiat, în timp ce noi am dat puţine goluri de la distanţă". Manşa secundă a finalei se va disputa sâmbătă, 15 mai (ora 20:45, Pro TV), la Sala Polivalentă din Bucureşti.


DOAR O MINUNE
Pentru a pune mâna pe trofeu, Olt­chim trebuie să câştige în retur la minimum opt goluri diferenţă. În handbal s-au mai văzut minuni, iar Radu Voina are la dispoziţie o săptămână pentru a remedia carenţele din primul joc. Echipa s-a întors în ţară imediat după meci şi a intrat în cantonament la Rin Grand Hotel din Bucureşti. "Va fi extrem de greu, dar ne vom pre­găti să facem un meci frumos şi să ieşim cu fruntea sus. Trebuie să ne revanşăm în faţa fanilor", a de­clarat tehnicianul. "Vom încerca, dar cred că într-o finală de Liga Campionilor diferenţa de şapte go­luri e mare", a spus cu o urmă de îndoială în glas Ioan Gavrilescu.

×
Subiecte în articol: redactie