x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Speranţe Under 23

Speranţe Under 23

de Mihai Igirosanu    |    10 Mar 2010   •   00:00
Speranţe Under 23
Sursa foto: /Intact Images

Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu va găzdui astăzi, de la ora 14:00, în direct pe TVR 2, meciul amical dintre o selecţionată Under 23 a României şi o formaţie a Italiei, alcătuită din jucători născuţi în 1989 şi 1990, legitimaţi la cluburi din Serie C1.

Prin partida de verificare de astăzi, selecţionerul Răzvan Lucescu încearcă să testeze majoritatea jucătorilor care, din cauza vârstei, nu mai pot fi utilizaţi la echipa reprezentativă de tineret. Printre ei se află, totuşi, câţiva fotbalişti aflaţi şi în vizorul selecţionerului naţionalei Under 21, Emil Săndoi. Aceştia sunt portarul Alexandru Daniel Pena (AS Roma tineret), mijlocaşii Liviu Antal (Oţelul), Mihai Răduţ (Internaţional Curtea de Argeş), Mihai Onicaş (Poli Iaşi) şi atacanţii Alexandru Ioniţă (Rapid) şi Marius Alexe (Dinamo).

Convocat iniţial, mijlocaşul CFR-ului, Ciprian Deac, s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Andrei Ionescu, de la Poli Iaşi. De partea cealaltă, italienii au adus în România o selecţionată compusă din jucători din Serie C, care nu depăşesc 21 de ani. Biletele pentru confruntarea de pe stadionul Rapidului costă 5 lei.

SELECŢIONERUL SE EXPLICĂ
Într-o conferinţă de presă, selecţionerul Răzvan Lucescu a explicat eşecul din meciul amical cu Israel, dar a şi replicat atacurilor cărora le-a fost ţintă în ultimele zile. "Meciul cu Israel s-a disputat în condiţii speciale, nu am avut lotul pe care mi l-aş fi dorit. Au fost nouă jucători schimbaţi faţă de ultimul meci cu Polonia, am avut la dispoziţie o singură zi, deci e greu de pregătit ceva.

Referitor la situaţia lui Ciprian Marica, nu-mi amintesc să fi discutat cu cineva despre posibilitatea ca Marica să nu mai fie convocat. Eu sunt antrenor şi pot să-mi exprim punctele de vedere. M-a preocupat că nu am marcat, pentru că trebuie să faci acest lucru din prima oportunitate pe care o ai. N-ar fi trebuit să intre în astfel de discuţii, dar îi respect punctul de vedere. Eu pot să convoc sau nu un jucător, nu am cum să-l dau afară. Mai ales doar din cauza unei ratări", a spus Lucescu.

Un alt motiv pentru care selecţionerul a fost criticat îl reprezintă convocarea lui Alexandru Tudose la lotul Under 23. "Tudose a făcut parte din lotul de tineret al României.
Asta este selecţia pe care o am la dispoziţie, mai ales că am încercat să nu mă ating de lotul de tineret."

Totodată, Răzvan Lucescu a ţinut să mai critice o dată nivelul competiţional din Liga I, catalogând acest sezon drept cel mai slab din ultimii ani. "Dacă am avea un campionat foarte puternic am reuşi să atingem performanţele din urmă cu 4-5 ani realizate de Steaua şi Rapid. " Întrebat despre neconvocarea vedetei Craiovei, Florin Costea, Răzvan a spus: "Florin Costea să arate mai întâi că poate salva Craiova de la retrogradare şi după aceea mai vorbim".

 

Lotul României
Iată lotul pe care mizează Răzvan Lucescu: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Alexandru Daniel Pena (AS Roma tineret) - portari; Bogdan Străuţ (Poli. Iaşi), Sergiu Homei, Iasmin Latovlevici (ambii Gloria Bistriţa), Dragoş Grigore (Dinamo), Cristian Sârghi (Oţelul), Nichita Răzvan Patriche (Sportul Studenţesc), Alexandru Tudose (Steaua), Laszlo Sepsi (FC Timişoara) ş fundaşi; Liviu Antal (Oţelul), Hristu Chiacu, Alexandru Curtean (ambii FC Timişoara), Vasile Olariu (Victoria Brăneşti), Mihai Răduţ (Int. Curtea de Argeş), Mihai Onicaş, Andrei Ionescu (ambii Poli. Iaşi), Paul Pârvulescu (Gaz Metan Mediaş) - mijlocaşi; Alexandru Ioniţă (Rapid), Bogdan Stancu (Steaua), Alin Liţu (Gaz Metan Mediaş), Marius Alexe (Dinamo) - atacanţi.

×
Subiecte în articol: sport