x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei 10 mai 2004

SPORT - Stirile zilei 10 mai 2004

10 Mai 2004   •   00:00

Malta - Romania 0-8 la fotbal feminin

Reprezentativa feminina de fotbal a Romaniei a castigat cu 8-0 meciul sustinut, in deplasare, cu selectionata similara a Maltei, contand pentru grupa a 5-a preliminara a Campionatului European. Golurile reprezentativei antrenate de Gheorghe Staicu au fost marcate de Luiza Leu de trei ori, Daniela Simona Pufulete (foto) de doua ori, Florentina Spanu, Teodora Anton si Adriana Burtica. Din grupa a 5-a preliminara mai fac parte Republica Irlanda, Bosnia-Hertegovina si Croatia. Romania va juca urmatoarea partida pe 19 septembrie impotriva Bosniei.

Victorii romanesti la Cupa Mondiala

Delegatia Romaniei, care a participat la prima etapa a Cupei Mondiale de canotaj, desfasurata la Poznan, in Polonia, a cucerit 4 medalii, dintre care doua de aur, una de argint si una de bronz. Prima distinctie a revenit echipajului de doua rame fara carmaci, format din Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, care a ocupat locul intai in proba de doua rame fara carmaci, fiind urmat de Marea Britanie si de Germania. Tot medalia de aur a cucerit-o si echipajul masculin 8+1, format din Daniel Mastacan, Florin Corbeanu, Raul Ghebosu, Neculai Taga, Cornel Nemtoc, Gheorghita Munteanu, Ovidiu Cornea, Florin Curuia, Marin Gheorghe. Romanii au invins echipele Germaniei si Frantei. Fetele de la 8+1, Rodica Florea, Ioana Papuc, Elena Âşerban, Ana-Maria Apachitei, Simona Strimbeschi, Elisabeta Lipa, Liliana Gafencu, Doina Ignat, Elena Georgescu, s-au clasat pe locul al doilea, fiind invinse de echipajul Germaniei. La dublu vasle categoria usoara, Constanta Burcica si Camelia Mihalcea au ocupat pozitia a treia.

„Eliade" e din nou campioana

Liceul „Mircea Eliade" a castigat al cincilea titlu din cadrul Cupei Liceelor „Mc Donald’s" de fotbal in sala, dupa ce a invins Colegiul Tehnic „Traian" cu 9-8, in cea mai frumoasa finala din istoria competitiei. Cei mai buni jucatori ai competitiei au fost Adrian Burcea, Daniel Chirila (golgeter) si Florin Dinca (portar), toti trei evoluand pentru „Mircea Eliade". Premiul pentru invingatori a fost de 2.000 de dolari. La partida de la Sala Polivalenta au asistat, pe langa cei 1.000 de suporteri, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, antrenorul echipei Dinamo II, Cornel Talnar, precum si boxerul Marian Simion.

Intra ai nostri in concurs

De azi, la Campionatele Europene de natatie de la Madrid intra in concurs si reprezentantii Romaniei. Delegatia noastra are ca obiectiv doua medalii. Diana Mocanu, la 200 m spate, si stafeta de 4x200 m liber, compusa din Camelia Potec, Simona Paduraru, Beatrice Caslaru si Larisa Lacusta, vor incerca sa indeplineasca baremurile de calificare pentru Jocurile Olimpice. Iata programul de azi al romanilor: sarituri platforma 10 m feminin: Ramona Ciobanu; 400 m liber masculin (serii, finala): Dragos Coman, Andrei Minca; 400 m mixt feminin (serii, finala): Beatrice Caslaru; 100 m spate masculin (serii, semifinale): Razvan Florea; 200 m spate feminin (serii, semifinale): Diana Mocanu; 100 m bras masculin (serii, semifinale): Valentin Preda; 50 m fluture masculin (serii, semifinale): Felix Maestru.

Van Gaal vrea sa fie secundul lui Mourinho

Louis van Gaal vrea sa fie secundul portughezului Jose Mourinho in cazul in care actualul antrenor al finalistei Ligii Campionilor, FC Porto, va semna in vara cu Chelsea. „Mi-ar placea sa lucrez cu Jose pentru ca este un bun prieten al meu", a declarat directorul tehnic al lui Ajax Amsterdam pentru saptamanalul britanic News of the World. Cei doi au mai lucrat impreuna la Barcelona, intre 1997 si 2000. Atunci insa rolurile erau inversate: olandezul ocupa functia de antrenor principal, iar Mourinho, pe aceea de secund.
×
Subiecte în articol: sport