x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei 11 mai 2004

SPORT - Stirile zilei 11 mai 2004

11 Mai 2004   •   00:00

Pavel ocupa locul 13 in clasamentul ATP

Tenismanul Andrei Pavel continua sa urce in clasamentul Indesit ATP 2004 Race, confirmand forma buna in care se afla. In acest moment, romanul ocupa locul 13, cu 135 puncte, imbunatatindu-si pozitia in top dupa ce a ajuns in sferturile de finala ale turneului de la Roma. Pavel a urcat astfel trei pozitii fata de ierarhia publicata in urma cu o saptamana. Victor Hanescu se afla pe locul 81, cu 32 de puncte. Andrei Pavel si Victor Hanescu vor juca in aceasta saptamana in turneul de la Hamburg, dotat cu premii in valoare de 2,4 milioane de dolari.

Coman, bronz la Europene

Inotatorul Dragos Coman a obtinut medalia de bronz in finala probei de 400 metri liber din cadrul Campionatelor Europene de natatie de la Madrid. Romanul obtinuse a patra performanta a semifinalelor, dar in finala s-a clasat al treilea. La feminin, Beatrice Cislaru a obtinut calificarea in finala probei de 400 metri mixt, reusind al saselea timp al semifinalelor, 4:54:07, iar Diana Mocanu a reusit calificarea in semifinalele probei de 200 metri spate, cu 2:18:91. Diana a obtinut al 14-lea timp in serii. Inotatorii Razvan Florea (100 metri spate), Valentin Preda (100 metri bras) si Felix Maestru (50 m fluture) au ratat calificarea in semifinalele probelor respective.

„Sageata" a inscris din nou

Marius Niculae a marcat primul gol al victoriei echipei sale, Sporting Lisabona, in partida cu Guimaraes. Atacantul roman a inscris dintr-o lovitura libera de la peste 30 de metri, trecandu-si in cont al treilea gol din acest sezon. „Sageata" nu mai inscrisese pentru „lei" de la victoria, 4-0, cu Estrella Amadora, de pe 10 aprilie. In alta ordine de idei, Niculae isi va prelungi pe trei ani contractul cu gruparea lusitana, ce expira in aceasta vara. (Catalin Fainisi)

Vrea sa-si transmita nunta pe Internet

Atacantul echipei Manchester United, Ruud van Nistelrooy, care se va casatori, in luna iulie, cu logodnica sa Leontien Slaatf, doreste sa-si transmita nunta pe Internet, a anuntat cotidianul The Sun. Jucatorul considera ca, daca nunta sa va fi vazuta de toti posesorii de calculatoare, atunci suporterii nu vor incerca sa fie prezenti la locul de desfasurare a evenimentului. La ceremonia care va avea loc in orasul olandez Geffen vor fi prezenti toti coechipierii atacantului. Van Nistelrooy a platit aproape 100.000 de lire sterline pentru a asigura securitatea in timpul desfasurarii ceremoniei.

Thierry Henry a fost desemnat jucatorul anului

Atacantul echipei Arsenal Londra, Thierry Henry, a devenit primul fotbalist care a castigat de doua ori consecutiv titlul de cel mai bun jucator al anului oferit de Asociatia Jurnalistilor din Marea Britanie. Francezul a castigat acest titlu, primind 90 la suta din voturi. El i-a devansat pe Frank Lampard de la Chelsea si pe coechipierul sau Patrick Vieira. De la constituirea acestui trofeu, in sezonul 1947-1948, nici un jucator nu a reusit sa-l castige de doua ori consecutiv si doar sase fotbalisti au primit acest titlu in doua randuri: Stanley Matthews, Tom Finney, Danny Blanchflower, Kenny Dalglish, John Barnes si Gary Lineker.
×
Subiecte în articol: sport