x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei 12 mai 2004

SPORT - Stirile zilei 12 mai 2004

12 Mai 2004   •   00:00

Dinamo vrea sa-l transfere pe Falemi

Victor Piturca a dezvaluit ieri ca gruparea din Ghencea nu i-a facut mijlocasului Nana Falemi nici o oferta de prelungire a actualului contract, care expira in aceasta vara. „Falemi are o varsta inaintata si si-a facut datoria fata de echipa. Nu i-am propus prelungirea pentru a putea pleca, in cazul gasirii unui contract avantajos, fara nici o pretentie financiara din partea noastra", a spus Piturca. Surse din cadrul gruparii din Soseaua Stefan cel Mare au lasat sa se inteleaga ca Dinamo este interesata de achizitionarea mijlocasului stelist.

Pavel [i H`nescu, n turul 2

Andrei Pavel [i Victor H`nescu s-au calificat ieri in turul doi al turneului de la Hamburg, dotat cu premii in valoare total` de 2.425.000 de euro. Pavel l-a invins in runda inaugural` cu 6-2, 7-5 pe francezul Cyril Saulnier, juc`tor venit din calific`ri, iar H`nescu a trecut de Max Mirny, din Belarus, cu 7-6, 3-6, 6-2. In faza urm`toare a competi]iei, Pavel va juca cu Tim Henman, iar H`nescu va da piept cu croatul Ivan Ljubicici.

Rica pleaca la Las Vegas

Rica Raducanu va da curs invitatiei gruparii americane de amatori Rapid Las Vegas de a evolua intr-o partida demonstrativa si de a indeplini functia de presedinte de onoare in cadrul clubului. „Mi-e cam frica de avion, dar am sa plec alaturi de un prieten ca sa-mi fac curaj. Voi fi alaturi de toti rapidistii din SUA", a spus Raducanu. Rapid Las Vegas a fost infiintata in 1994 si este alcatuita numai din romani stabiliti in Nevada. „Feroviarii" americani participa la campionatul rezervat amatorilor si sunt incurajati la fiecare meci de aproximativ 4.000 de suporteri, membri ai comunitatii romanesti.

Diana Mocanu nu s-a calificat la JO

Stafeta feminina de 4x200 metri liber a Romaniei, compusa din Camelia Potec, Simona Paduraru, Larisa Lacusta si Beatrice Caslaru, s-a calificat ieri-dimineata in finala Campionatelor Europene de natatie de la Madrid. Âştafeta Romaniei a obtinut al treilea timp al semifinalelor, dupa Spania si Franta. In schimb, Diana Mocanu a ratat luni seara calificarea in finala probei de 200 de metri spate, obtinand cel mai slab timp al semifinalelor. Mocanu, dubla campioana olimpica la Sydney, nu a indeplinit baremul de calificare la JO de la Atena.

Scandal in Serie A

Sediile a 12 cluburi italiene au fost perchezitionate ieri dimineata de carabinieri in cadrul unei anchete asupra pariurilor clandestine. Prima grupare vizitata de politisti a fost Siena. Presedintele Paolo de Luca a declarat insa ca echipa sa este „parte lezata". „Se pare ca jucatori de la 12 cluburi au pariat pe rezultatele echipei noastre si de aici a pornit totul", a spus De Luca. Celelalte grupari din Serie A care au fost perchezitionate sunt Chievo, Lecce si Reggina. Fotbalul italian a mai fost zguduit si in trecut de asemenea scandaluri. Cel mai cunoscut caz a avut loc in 1980, cand 11 jucatori au fost arestati sub acuzatia ca ar fi primit bani pentru a truca unele meciuri cu scopul de a garanta castiguri record unui grup de pariori. In cele din urma, fotbalistii au scapat, insa justitia sportiva a decis retrogradarea a doua cluburi, Milan si Lazio.
×
Subiecte în articol: sport