x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 14 mai 2004

SPORT/Stirile zilei - 14 mai 2004

14 Mai 2004   •   00:00

Pavel, eliminat in optimi la Hamburg

Tenismanul roman Andrei Pavel a ratat calificarea in sferturile de finala ale turneului de Master Series de la Hamburg (Germania), dotat cu premii in valoare totala de 2,4 milioane de euro. In optimi, Pavel, numarul 13 ATP, a fost invins de croatul Ivan Ljubicic in trei seturi, scor 6-4, 4-6, 3-6. Ljubicic, aflat pe locul 24 in ierarhia mondiala, il eliminase in turul anterior al competitiei pe Victor Hanescu. Pentru calificarea in optimi, Andrei Pavel va primi din partea organizatorilor 26.730 de euro si 15 puncte ATP. (Ionut Paduraru)

Chiesa, implicat in scandalul blaturilor

Ancheta Directiei Antimafie in ceea ce priveste scandalul meciurilor trucate s-a extins. In vizorul politistilor se afla acum 20 de fotbalisti, primul nume mare implicat fiind cel al lui Enrico Chiesa, fost jucator in nationala Italiei, actualmente coechipier la Siena cu Ventola si D’Aversa. De asemenea, procurorii au trecut pe lista neagra a cluburilor banuite ca ar fi participat la aranjarea unor rezultate si o a 13-a grupare, Udinese. De asemenea, au aparut si primele probe. Carabinierii au confiscat din apartamentele unor fotbalisti bilete castigatoare la pariuri care cuprindeau si meciuri banuite ca ar fi fost trucate.

Logodnica lui Bogdanovici a decedat

Logodnica portarului Ceahlaului, Milos Bogdanovici, a decedat in urma unui accident rutier produs miercuri in comuna Racaciuni. Elena Simona Oprea (24 ani) a plecat impreuna cu sora sa la Piatra Neamt, pentru a asista la meciul cu Universitatea Craiova. In comuna Tisita, cele doua femei au facut autostopul si au urcat intr-un autovehicul Fiat, in care se aflau doi cetateni straini. La Popasul Umbrarescu, Simona Oprea a cerut sa treaca la volan, iar proprietarul masinii a fost de acord. In jurul orei 16:50, automobilul a fost suprins de radar cu viteza de 143 km/h. Simona nu a respectat ordinul politiei de a opri, iar oamenii legii au luat legatura cu un alt echipaj aflat pe traseu. Politistii au ajuns masina din urma dupa 15 kilometri, dar era prea tarziu. In comuna Racaciuni, la o viteza de aproximativ 150 km/h, Simona Oprea a incercat o manevra de depasire a unui Jeep, Fiat-ul a derapat si s-a izbit violent de un stalp de beton.

Doi cititori ai Gazetei Sporturilor se intalnesc cu Mutu si cu Chivu

Gazeta Sporturilor a trimis doi dintre cei mai fideli cititori ai sai la Londra, respectiv Roma, pentru a se intalni cu cei mai cunoscuti stranieri romani, Adrian Mutu si Cristian Chivu. Tavi Susnea (29 de ani) din Bucuresti va ajunge astazi in capitala Angliei pentru a fi fata in fata cu starul roman de la Chelsea. El va petrece trei zile la Londra, si programul oferit de Gazeta Sporturilor include vizitarea celui mai aristocratic club de fotbal din Anglia, o intalnire cu Adrian Mutu, cu care va lua si masa, o intalnire cu fanii lui Chelsea si o excursie prin cele mai importante locuri din Londra. Nicolae Bucur (53 de ani), din Targoviste, a ajuns la Roma, unde se va afla o zi in compania lui Cristian Chivu. El va avea sansa sa viziteze cel mai adulat club de fotbal din capitala Italiei, AS Roma, se va intalni cu tifosii giallo-rossi, va incerca adevaratele paste italiene in compania lui Chivu si va primi un tricou al echipei la care joaca acesta, cu semnatura jucatorului roman.

Azi se da startul competitiei

Incepand de astazi, pe parcursul a trei zile, Sala Polivalenta este gazda Campionatului European de Judo, ultima competitie ce reprezinta criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Atena. Incepand cu ora 10:00, vor incepe primele dispute pentru categoriile 48 kg, 52 kg, 57 kg, 60 kg si 66 kg, urmand ca dupa ora 18:00 sa se desfasoare semifinalele si finalele la aceste categorii. Maine, dupa acelasi program vor intra in centrul atentiei luptatorii categoriilor, 63 kg, 70 kg, 73 kg si 81 kg, urmand ca in ultima zi de concurs, duminica, sa participe sportivii care sunt incadrati in limitele a 78 kg, +78 kg, 90 kg, 100 kg si +100 kg. (Cosmin Smochina)

Trica a castigat Cupa Bulgariei

Litex Loveci, cu Eugen Trica titular, a ca∫tigat Cupa Bulgariei, dupa ce a "nvins dupa prelungiri ∫i lovituri de departajare, scor 6-5 (1-0; 2-2) pe TSKA Sofia. Ex-stelistul a declarat ca echipa sa are ca obiectiv si castigarea Supercupei. ÑNe-am calificat "n Cupa UEFA, am ca∫tigat Cupa ∫i speram sa luam ∫i Supercupa. Lumea era fericita ∫i de-abia a∫tept sa ajung acasaì, a declarat Trica. Acesta a "nscris un gol la loviturile de departajare si este golgheterul echipei "n editia de campionat 2003/2004, cu 10 goluri marcate. (Vicentiu Neagoe)

Diana a ratat si la 100 spate

Inotatoarea romanca Camelia Potec a castigat medalia de bronz in finala probei de 800 metri liber din cadrul Campionatelor Europene de natatie de la Madrid. Pe locul 4 s-a clasat Simona Paduraru, cu timpul de 8 minute, 37 de secunde si 71 de sutimi. In schimb, campioana olimpica Diana Mocanu a ratat calificarea in semifinalele probei de 100 metri spate, ea inregistrand cel de-al 22-lea timp "n serii. Œn proba de 200 metri liber, "notatorii Felix Maestru ∫i Andrei Minca au ratat calificarea "n semifinale. (Cosmin Smochina)
×
Subiecte în articol: sport