x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei 18 mai 2004

SPORT/Stirile zilei 18 mai 2004

18 Mai 2004   •   00:00

Mutu, cetatean de onoare al Pitestiului

Invitat la „Seara Campionilor", Adrian Mutu nu va putea intra pe teren din cauza unei accidentari. In cursul diminetii de azi, el se va afla la Pitesti, unde va primi titlul de cetatean de onoare al orasului. Acelasi titlu il vor primi si Leonte Ianovschi, antrenor la Centrul de copii si juniori al lui FC Arges, fostul fotbalist Ion Barbu si antrenorul de natatie Petre Deac. Tatal „Briliantului", Spiridon Mutu, a afirmat ca familia sa va pune bazele unei fundatii care sa poarte numele atacantului roman de la Chelsea, pentru a-i ajuta pe nevoiasi.

Milan l-a luat pe Stam

La o zi dupa ce a sarbatorit oficial castigarea campionatului, AC Milan a dat prima lovitura pe piata transferurilor. „Rossonerii" au anuntat ieri achizitionarea fundasului lui Lazio, Jaap Stam, olandezul semnand un contract pe 2 ani cu gruparea milaneza. In ultima etapa din Serie A, Milan a invins cu 4-2 pe Brescia, partida de pe „San Siro" reprezentand ultimul meci din cariera pentru jucatorul „randunelelor", Roberto Baggio. Milan, Roma, Juventus si Inter vor evolua in Liga Campionilor, iar Parma, Lazio si Udinese in Cupa UEFA. Ancona, Modena si Empoli au retrogradat, in timp ce Perugia va juca „la baraj" cu ocupanta locului 6 din Serie B.

Benfica a castigat Cupa

Benfica Lisabona a castigat duminica seara Cupa Portugaliei in urma victoriei cu 2-1, dupa prelungiri, in fata campioanei FC Porto. Golurile formatiei din Lisabona au fost marcate de Fyssas (’59) si Simao Sabrosa (’104), in timp ce pentru Porto a inscris Derlei, in minutul 46. Jucatorii Benficai au dedicat victoria fostului lor coechipier, fotbalistul ungar Miklos Feher, decedat pe 25 ianuarie in urma unui stop cardiac. In ceea ce priveste pe Porto, echipa lui Jose Mourinho a ratat realizarea unei triple istorice, campionat - cupa - Liga Campionilor. Portughezii vor juca pe 26 mai, la Gelsenkirchen, finala celei mai importante competitii europene, contra lui AS Monaco.
×
Subiecte în articol: sport