x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 21 mai 2004

SPORT/Stirile zilei - 21 mai 2004

21 Mai 2004   •   00:00

Codrea primeste o masina cadou de la fiul lui Gadhafi

Fiul dictatorului libian Mouammar Gadhafi, Saadi, component al formatiei italiene Perugia, unde evolueaza si romanul Paul Codrea (foto), va oferi cate o masina cadou fiecarui coechipier, pentru a-si sarbatori debutul in Serie A. „Am auzit si eu ceva asemanator. Se vehiculeaza ca Saadi va face cadou cate o masina tuturor jucatorilor, dar pana acum n-am primit-o. Ar fi un gest de apreciat din partea lui", a comentat Codrea dorinta colegului sau. Saadi el Gadhafi a debutat in capionatul italian pe 2 mai, in meciul din etapa a 32-a cu Juventus Torino.

Balint se decide intr-o saptamana

Actualul antrenor al divizionarei secunde Sportul Studentesc, Gabi Balint, are mai multe oferte pentru sezonul viitor, chiar daca „studentii" sunt ca si promovati pe prima scena. „Inca nu stiu ce voi face de la vara. Am mai multe oferte, doua de antrenor principal si una de secund. Cea mai serioasa este cea facuta de Gica Hagi, la Galata. Ma decid intr-o saptamana", a declarat tehnicianul gruparii din Regie. (Sorin Anghel)

Iencsi si Soava au pierdut

Spartak Moscova a suferit o noua infrangere in etapa a 12-a a campionatului Rusiei, cedand cu 1-3, in deplasare, in fata formatiei Rostelmas Rostov pe Don. Internationalii romani Adrian Iencsi si Florin Soava au fost titulari, primul fiind schimbat in minutul 70. In schimb, Gabriel Tamas a ramas pe banca de rezerve. Tot in Rusia, Zenit Sankt Petersburg, fara Daniel Chirita, s-a impus in deplasare, scor 1-0, Lokomotiv Moscova. (Daniel Stan)

Diego Maradona se simte mai bine

Internat din data de 9 mai la clinica „Parc" din Buenos Aires din cauza unor probleme grave la inima, fostul international argentinian Diego Armando Maradona a efectuat zilele trecute o electrocardiograma din care a reiesit ca functiile cardiace s-au ameliorat. In varsta de 43 de ani, „El Pibe D""oro" a avut si probleme psihiatrice, motiv pentru care medicii au fost nevoiti sa apeleze la camasa de forta. Din momentul internarii, Maradona a slabit 8 kilograme. (Daniel Stan)

Mihailovici il asteapta pe Mutu

Internationalul sarb al echipei Lazio, Sinisa Mihajlovici, si-a prelungit contractul cu gruparea romana pana in vara anului 2005. Corform site-ului „alb-albastrilor", Mihajlovici a avut doua motive: primul de a invinge eterna rivala AS Roma, iar al doilea pentru a se reintalni cu Adrian Mutu, aflat foarte aproape de un transfer la Juventus. Sinisa s-a aflat in conflict cu „Briliantul" inca de pe vremea in care internationalul roman evolua la Parma. In sezonul trecut, in meciul din Liga Campionilor dintre Lazio si Chelsea, Mihajlovici a fost eliminat dupa ce l-a scuipat pe Mutu, primind o suspendare drastica din partea UEFA. (Paul Andone)

Moldovan ironizeaza ieftin

Antrenorul echipei FC Arges, Ion Moldovan, a declarat ca nu s-a temut de retrogradare: „Am avut doar o stare de concentrare pentru a nu lasa lucrurile sa scape de sub control si de a nu gresi in momentele dificile". Imediat, „Comisarul" a uitat subit ca a jonglat cu demiterea aproape tot campionatul si a trecut la ironii ieftine: „Intamplator am auzit ca unele echipe vor castiga 9 puncte. Este treaba lor cum ar putea sa faca asa ceva daca pana acum nu au fost in stare. Pot sa ia si 12 puncte din trei etape, pe noi nu ne intereseaza. Jucam fotbal doar pe teren, nu in afara lui". In etapa 24, dupa meciul FC Arges - FC National, scor 4-1, intreaga presa a acuzat partida ca fiind una strategica. (Andrei Nicolescu)

Hanescu, eliminat

Tenismanul roman Victor Hanescu a ratat calificarea in semifinalele turneului de la St. Polten (Austria), dotat cu premii in valoare de 375.000 de euro. Hanescu a fost invins in „sferturi", scor 4-6, 3-6, de italianul Filippo Volandri, favoritul numarul 8 al competitiei. Tenismanul roman, care va participa saptamana viitoare la turneul de mare slem de la Roland Garros, va primi pentru prestatia de la St. Polten 8 puncte ATP si 10.450 euro.

Romania e in finala

Selectionata de rugby a Romaniei U20 a s-a calificat in finala Campionatului European care se desfasoara la Constanta. Dupa ce a trecut in semifinale de echipa Rusiei, cu scorul de 27-17, in finala, Romania va intalni, sambata, de la ora 18:00, reprezentativa Georgiei, care s-a calificat in ultimul act al competitiei dupa ce a invins, miercuri, cu 35-18, reprezentativa Spaniei. Finala mica a competitiei continentale se va disputa intre Spania si Rusia. (Cosmin Smochina)
×
Subiecte în articol: sport