x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 28 august 2004

SPORT/Stirile zilei - 28 august 2004

28 Aug 2004   •   00:00
OTELUL PUTEA ELIMINA PE PARTIZAN.Ieri, tragerea la sorti a urmatoarei faze din Cupa UEFA a adus pe Dinamo fata in fata cu Partizan Belgrad, prilej pentru "caini" de a-si razbuna conationalii galateni.

Esecul de la Belgrad si eliminarea din Cupa UEFA au produs multa tristete in cadrul lotului gruparii de la Dunare. Ajunsi ieri dupa-amiaza in tara, fotbalistii inca se gandeau cum au putut da cu piciorul unei calificari pe care, la un moment dat, o puteau realiza. In plus, fiecare jucator a ratat o prima de 5.000 de dolari, promisa de presedintele Nicolai Boghici. "Daca la inceput plecam cu sansa a doua, si dupa meciul de la Constanta, dar si de la Belgrad, mi-am dat seama ca-i puteam elimina. Daca Mozacu sau Iacob inscriau, meciul era jucat. Partizan a avut noroc, insa nici noi nu am stiut sa profitam. Regretele sunt tardive", a comentat oficialul "otelarilor", care nu a fost la Belgrad.

BOGDAN STELEA VA JUCA LA "POLI" AEK.Presedintele clubului Poli AEK, Anton Dobos, l-a convins pe fostul sau coechipier de la Steaua, portarul Bogdan Stelea, sa evolueze in acest sezon la echipa timisoreana. "M-am inteles cu Stelea, iar daca ii va placea aici, isi va incheia cariera la Timisoara", a spus Dobos. UD Salamanca, fosta echipa a internationalului roman, nu trimisese pana ieri, cartea verde a jucatorului. Daca acest lucru se va intampla in timp util, Stelea va putea debuta pentru echipa antrenata de Gheorghe Multescu chiar maine, in meciul cu Otelul Galati.

PITURCA, LA "RECURSUL ETAPEI".Meciurile desfasurate in aceasta saptamana vor fi analizate si comentate de Ovidiu Ioanitoaia si invitatii sai, in cadrul emisiunii "Recursul etapei" de maine, de la ora 23:00. Printre cei prezenti maine seara in studioul Antenei 1 se vor afla Florentin Petre, Victor Piturca, Pavel Badea, Paul Cazan si Cristi Popovici.

NE FLUIERA AUSTRIECII.Confruntarea dintre reprezentativele Romaniei si Macedoniei, care se va disputa pe 4 septembrie la Craiova, de la ora 20:30, in cadrul preliminariilor CM 2006, il va avea la centru pe austriacul Korad Plautz. El va fi ajutat de asistentii Egon Bereuter si Walter Staudinger. Ca observatori au fost delegati belgianul Robert Sterckx si italianul Pierluigi Pairetto.

MATTI NYKANEN A FOST ARESTAT.Finlandezul Matti Nykanen, fostul campion olimpic in proba de sarituri cu schiurile, a fost retinut impreuna cu sotia, sub acuzatia de tentativa de omucidere. Cei doi au injunghiat un barbat in varsta de 59 de ani, in timp ce se aflau intr-o cabana. Barbatul, a carui identitate nu a fost data publicitatii, era o cunostinta a fostului sportiv. Atat agresorii, cat si victima se aflau in stare de ebrietate.

VUIET DE MOTOARE IN HARGHITA.Campionatul National de Raliuri programeaza azi si maine a opta runda, in zona orasului Odorheiu Secuiesc. Cu 11 probe speciale pe un macadam foarte bun, "Harghita International Mol Prevent Rallye" se anunta a fi una dintre etapele cele mai spectaculoase din intrecerea interna. Mai ales ca la start s-au anuntat, in premiera pentru sezonul 2004, trei concurenti straini cu masini foarte performante. Daca lupta pentru titlul suprem a fost deja incheiata, Dan Gartofan fiind deja campion absolut in 2004, nu acelasi lucru se poate spune despre celelalte grupe.

La grupa N, Romulus Preda va trebui sa-si apere pozitia de lider si sa acumuleze puncte care sa-l aduca mai aproape de victorie, iar la N 1,6, Claudiu David va trebui, de asemenea, sa se apere de atacurile adversarilor sai directi. (Catalin Fainisi)

SUPERCUPA EUROPEI - TROFEUL MERGE LA VALENCIA. Detinatoarea Cupei UEFA, Valencia, a cucerit aseara Supercupa Europei, dupa ce a invins cu 2-1 campioana continentala FC Porto. Partida desfasurata pe stadionul Louis II din Monte Carlo nu a avut un ritm extraordinar, lucru firesc de altfel, avand in vedere ca pentru ambele echipe a fost prima confruntare oficiala a sezonului. In plus, ambele echipe au suferit modificari destul de importante, incepand cu cei doi noi antrenori, Victor Fernandez (Porto) si Claudio Ranieri (Valencia), care au avut destul de putin timp in a-si impune stilul. Spectacolul a fost insa salvat de cele trei goluri. Spaniolii au deschis scorul prin Ruben Baraja, in minutul 32, si si-au marit avantajul prin noua achizitie, Marco Di Vaio, in partea a doua a jocului (’67). Ricardo Quaresma a redus insa diferenta (’78) si a fost la un pas de egalare la ultima faza a meciului.

×
Subiecte în articol: sport