x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 28 mai 2004

SPORT/Stirile zilei - 28 mai 2004

28 Mai 2004   •   00:00

Abramovici, in vizita la Milano

Magnatul rus Roman Abramovici a pornit in cautarea a noi jucatori pentru echipa pe care o patroneaza, Chelsea Londra. Astfel, ieri, acesta s-a deplasat in Italia, unde a purtat unele discutii cu conducerea clubului AC Milan, de unde vroia sa-l achizitioneze pe ucraineanul Sevcenko. Cum acesta si-a prelungit contractul pana-n 2009, rusul s-a orientat catre Nesta si Kaka, urmand sa faca o oferta concreta pentru acestia. O alta varianta propusa de Abramovici a fost aducerea la Londra a lui Abbiati si Inzaghi oferindu-i la schimb pe Cudicini si Crespo. (Delia Gomoescu)

Romania este dorita in T6N

Presedintele FIRA, Jean-Claude Baque, sosit in Romania pentru a asista la Campionatul European de Rugy U20, a declarat ca sustine personal includerea Romaniei in Turneul celor 6 Natiuni. "Le-am spus oficialilor Turneului celor 6 Natiuni ca este logic ca ultima clasata din T6N sa retrogradeze, iar cea mai buna echipa din Europa sa urce in locul ei. Astfel se creeaza o emulatie in randul echipelor. Acum nu se doreste aceasta schimbare in regulament, insa, in viitor, este inevitabil si obligatoriu sa se intample asa. Personal sprijin aceasta promovare a romanilor, fiindca nu exista nici un motiv ca Scotia sa coboare si Romania sa urce", a declarat presedintele FIRA. (Cosmin Smochina)

Caracalul s-a impus in fata tailandezilor

"Ziua Intrecerii" a devenit un reper important in viata urbei caracalene, confruntarea acestora cu thailandezii din districtul Muang Loei devenind o adevarata sarbatoare. Astfel, la sfarsitul intrecerii, municipiul Caracal a iesit invingator, pentru acest concurs mobilizandu-se aproape intreaga localitate, mai exact 81,5% din locuitorii orasului, adica 31.345 de persoane, spre deosebire de adversarii asiatici, care au facut miscare in proportie de 76,5 %. Evenimentul a constat in aceea ca timp de 15 minute cetatenii din aceste localitati au practicat diverse forme de activitati fizice, in locatii prestabilite. Recompensa castigatoarei o reprezinta dreptul de a-si arbora drapelul, timp de o saptamana, pe cladirea Primariei orasului partener in aceasta intrecere. (Vicentiu Neagoe)

Zamfir si Gavrila, invingatoare

Atletele Carmen Zamfir si Adelina Gavrila au castigat probele de 100 metri garduri, respectiv triplu salt din cadrul reuniunii de la Atena. Zamfir s-a impus in proba de 100 metri garduri cu timpul de 13 secunde si 29 de sutimi, fiind urmata de grecoaica Alexandra Komnou (13.45) si de Evghenia Lihuta (Belarus - 13.67). Gavrila a obtinut victoria in proba de triplu salt cu o performanta de 14,40 metri, fiind urmata de grecoaica Irene Dimitraki (14,21 m) si de sportiva din Ucraina, Tatiana Susurenko (13,82 m).

Stam se retrage dupa Euro

Fundasul olandez Jaap Stam (foto) a anuntat ca se va retrage din echipa nationala dupa Campionatul European din Portugalia, astfel ca nu va evolua impotriva Romaniei in preliminariile CM 2006. Fotbalistul in varsta de 31 de ani, transferat in urma cu putin timp de la Lazio la AC Milan, a anuntat ca se va dedica, din sezonul urmator, numai echipei de club. Stam, care a jucat in cariera la PSV Eindhoven, Manchester United si Lazio, a evoluat de 59 de ori pentru nationala Olandei, pentru care a inscris trei goluri.

Inaki Saez, reconfirmat

Selectionerul Inaki Saez isi va reinnoi contractul cu Federatia Spaniola de Fotbal inainte de inceperea turneului final al CE 2004, care va incepe la 12 iunie, informeaza cotidianul As. Potrivit sursei citate, Saez are ca obiectiv intinerirea selectionatei Spaniei si formarea unei echipe care sa aiba un cuvant greu de spus la CM din 2006. De la numirea sa in functia de selectioner al Spaniei, in iulie 2002, Inaki Saez a condus de pe banca 19 partide, obtinand 13 victorii, cinci rezultate de egalitate si o singura infrangere, in fata Greciei. Spania, calificata la CE in urma barajului cu Norvegia, va evolua in grupa A a competitiei, alaturi de reprezentativele Portugaliei, Greciei si Rusiei.
×
Subiecte în articol: sport