x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei 6 mai 2004

SPORT - Stirile zilei 6 mai 2004

06 Mai 2004   •   00:00

Maradona a ajuns din nou la Reanimare

La nici o saptamana dupa ce a parasit spitalul fara acordul medicilor, Diego Maradona a ajuns din nou la Reanimare. „El Pibe d""Oro" a revenit ieri la clinica elvetiano-argentiniana din Buenos Aires din cauza unor probleme respiratorii. Potrivit primelor informatii, starea lui Maradona este destul de grava chiar daca, de data aceasta, fostul fotbalist este constient. Argentinianul a parasit patul de spital joia trecuta, la trei zile dupa ce isi revenise din coma, si s-a retras la o ferma de langa Buenos Aires, unde nu a ezitat sa joace golf.

Femeile au sarit pe Guso

La finalul meciului amical pe care Universitatea Craiova l-a disputat marti la Slatina, portarul Adnan Guso a stat o jumatate de ora pentru a da autografe indeosebi persoanelor de sex feminin. Mai mult, in timpul partidei, goal-keeperul bosniac s-a trezit peste el cu o suportera care sarise gardul imprejmuitor. Referitor la situatia sa din vara, Guso a declarat: „Sunt foarte multumit la Craiova si voi ramane aici. Dinel Staicu s-a tinut de promisiunile pe care mi le-a facut, asa ca nu am motive sa plec". Guso a mai adaugat ca spera ca „Stiinta" sa prinda locul 3 si sa participe in Cupa UEFA. (Mario Morcov)

Pelici, in memoria mamei

Revelatia tehnicienilor din Divizia A, Alexandru Pelici, va participa, duminica, la editia a 4-a a festivalului folcloric „Maria Draghicescu", ce va avea loc la Timisoara. Regretata interpreta a fost mama tanarului tehnician al echipei Apulum Alba-Iulia. „Voi inmana premiile castigatorilor. Sunt mandru ca nu au uitat-o pe mama si sper ca totul sa fie organizat asa cum se cuvine", a precizat Pelici, care, revenind la fotbal, a adaugat ca vacanta nu a inceput o data cu salvarea matematica de la retrogradare, asa cum cred unii dintre elevii sai. Altfel ieri mijlocasul Alin Paleacu a primit o oferta de la o grupare din Asia, iar capitanul Vasile Jercalau a facut cinste cu ocazia implinirii varstei de 36 de ani. (Lucian Dobrater)

Lacatus s-a temut degeaba

La finalul partidei din etapa trecuta cu Otelul Galati, scor 1-1, antrenorul Ceahlaului Piatra- Neamt, Marius Lacatus (foto), mai avea o grija in plus in afara rezultatului. Sase dintre elevii sai, Enache, Rauta, Brujan, Tibi Serban, Purica si Nohai fusesera avertizati de „centralul" Helesteanu, tehnicianul crezand initial ca macar doi-trei vor fi suspendati pentru derby-ul moldav cu FCM Bacau. Fostul stelist s-a temut degeaba, statistica aratand ca toti vor putea evolua in cruciala partida de sambata. Despre meciul in sine, Lacatus este convins ca, in proportie de 95%, echipa care va pierde in jocul de sambata, de la Bacau, va retrograda. (Ciprian Avadanei)

Stelea s-a recuperat

Bogdan Stelea a revenit la antrenamentele Salamancai, dupa doua saptamani de pauza, din cauza unei intinderi a muschiului adductor de la piciorul drept. „Arnold" s-a accidentat inaintea meciului Romania - Germania, 5-1, fiind nevoit sa stea 14 zile. Romanul a ratat partida de duminica a Salamancai, 3-3, la Cadiz, cand colegii sai au incasat doua goluri pe final de meci, insa va reveni in primul „11" al ibericilor in deplasarea de sambata, de la Las Palmas. (Catalin Fainisi)

Tiriac a felicitat gimnastele

Presedintele COR, Ion Tiriac, a elogiat performanta deosebita a gimnastelor romane, care au castigat patru medalii de aur si doua de argint la Campionatul European de la Amsterdam. „Niciodata gimnastica nu a avut o substanta atat de valoroasa. Noi, saptamana trecuta, am curatat tot ce era posibil, lasand acasa jumatate din echipa", a spus Tiriac, laudandu-i si pe antrenorii lotului de gimnastica. „Lui Bitang si lui Belu trebuie sa le faci monument. Cred ca acum gimnastica are o pauza la critici." Presedintele COR a comentat si lupta pentru titlul din Divizia A, dintre Steaua si Dinamo. „Tin cu amandoua. Am mancat paine la Dinamo atatia ani. Pe de alta parte, Steaua este echipa cu care m-am mandrit toata viata din punct de vedere international", a incheiat Tiriac. (Catalin Fainisi)

Expeditie romaneasca in Alaska

Opt sportivi romani vor porni, pe data de 17 mai, intr-o expeditie in Alaska, in memoria colegilor lor alpinisti decedati in aceasta iarna intr-o avalansa din Bucegi. „Trei dintre colegii nostri morti au avut aceasta idee, insa nu au mai apucat sa o puna in practica. Expeditia se doreste a fi si una de promovare a acestui sport", a declarat unul dintre membri, Dan Manolachescu. In Alaska au mai ajuns sportivi romani, insa niciodata pe schiuri, unul dintre obiective fiind escaladarea pe schiuri a varfului McKinley, cel mai inalt munte din America de Nord, cu o inaltime de 6.194 metri. (Daniel Stan)
×
Subiecte în articol: sport