x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT - Stirile zilei

SPORT - Stirile zilei

05 Mar 2004   •   00:00
Hagi, un virtuoz al balonului

FIFA a sarbatorit aseara, la Londra, 100 de ani de existenta, printr-o festivitate la care au fost invitati cei mai de seama 100 de fotbalisti in viata selectati de Pele. Situat pe locul 28 in topul all-time al celor mai buni jucatori europeni, Gica Hagi (foto) a impresionat prin fotografia care il reprezinta. Imaginea, semnata de Sorin Radu, il infatiseaza pe "Rege" cu o minge de epoca si cu un arcus de vioara in mana, simbol al virtuozitatii sale pe gazon. Fotografia va fi inclusa intr-o expozitie organizata de forul mondial ce va circula pe tot parcursul anului in lumea intreaga.

"Lordul" nu vrea sa fie stadion

Presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, a declarat ca este onorat de propunerea suporterilor ca stadionul "Municipal" sa iipoarte numele, dar considera ca e nepotrivit ca o arena sa poarte numele unui om ce inca se afla in activitate. "Consider ca este mai bine ca arena pe care ne disputam meciurile sa nu-mi poarte numele", a declarat Padureanu. Un grup de suporteri bistriteni a propus, intr-o scrisoare deschisa, ca stadionul pe care joaca Gloria Bistrita sa poarte numele presedintelui acestui club, Jean Padureanu.

Incepe Cupa "Volkl - Volvo"

Pasionatii schiului vor putea asista, dar si participa la primul concurs Open din Romania, Cupa "Volkl - Volvo", care debuteaza azi, la Predeal, pe partia de la Clabucet. Maine va avea loc concursul Open, pe 6 categorii de varsta, de la copii (sub 10 ani - nascuti in 1994) pana la peste 40 de ani. Inscrierile se fac pana la ora 12:00, tipul concursului fiind slalom urias. Duminica va avea loc concursul destinat sportivilor de performanta, juniori si seniori, tipul acestuia urmand sa fie slalom special. Premiile vor fi in valoare de 2.000 de euro.

Njock: "Sunt sponsor"

Atacantul Jeremie Njock a vorbit ieri despre amenzile pe care le-a incasat de cand se afla la Craiova. "Am platit toti banii pentru ca vreau sa ajut Universitatea. Am devenit sponsorul echipei si nu vreau sa plec de aici pana la finalul contractului ", a declarat Njock. Camerunezul a fost prima oara amendat cu 5.000 de euro pentru ca s-a prezentat la pregatirile echipei cu doua saptamani intarziere, ultima lui sanctiune pecuniara fiind dictata dupa jocul amical de sambata, cu Pandurii Tg. Jiu, cand a refuzat sa intre pe teren din cauza frigului. (Mario Morcov)

Zenga in "Life Sport"

Ieri a aparut numarul 4 al revistei "Life Sport". Pasionatii sportului cu balonul rotund pot citi un interviu incitant cu fostul antrenor al lui FC National, Walter Zenga, si un reportaj inedit din Dubai cu fosta glorie a "Craiovei Maxima" Ilie Balaci. De asemenea, va puteti delecta cu dezva luiri si detalii picante despre viata particulara a celebrului actor si sportiv Dolph Lundgren.

Ghid practic al Diviziei A

"Gazeta Sporturilor" marcheaza traseele din fotbalul romanesc. Ziarul este insotit astazi de un ghid gratuit al Diviziei A. Suplimentul este editat sub forma de carnetel si are 32 pe pagini atent selectionate despre programul returului, echipe, clasament si golgheteri. Tot ce trebuie sa stii din campionat gasesti in cel mai practic ghid al Diviziei A, editat de "Gazeta Sporturilor".

Beckham are logo personal

David Beckham are un logo care il infatiseaza pe englez in momentul in care efectueaza o lovitura libera, in cadrul contractului cu Adidas. "Acest logo ma reprezinta in totalitate si oamenii se pot raporta la el. Imaginea mea in momentul in care execut o lovitura libera este renumita in toata lumea si este recunoscuta instantaneu", a spus David. Anul trecut, jucatorul lui Real Madrid a castigat 8,7 milioane de lire sterline din reclame.

Freitag pierde Olimpiada

Sportivul sud-african Jacques Freitag (22 de ani), campion mondial in proba de saritura in inaltime, a anuntat ca nu va participa la Jocurile Olimpice de la Atena, din cauza unei accidentari la glezna. Freitag a devenit campion mondial in 2003 si a stabilit un nou record mondial in 2002, sarind 2,37 m. "Medicul care m-a operat in Finlanda m-a avertizat inca de pe atunci ca ligamentul ar putea ceda oricand, in timpul competitiilor sau al pregatirilor. Acesta trebuie sa fie inlocuit. Eu sunt inca tanar si voi mai avea sansa sa particip la Olimpiada", a explicat Freitag.

"Mosu" se bate pe 20 martie

Mai sunt doua saptamani pana cand Leonard Doroftei va da piept cu Chucky Tschornowsky, al carui palmares cuprinde 23 de victorii, un egal si 7 infrangeri. "Mosu" se va pregati in compania americanului pentru confruntarea cu noul campion mondial WBC, Arturo Gatti, de pe 26 iunie, la Montreal. "Chucky nu a castigat nici un titlu mondial, dar este indeajuns de bun pentru a face un meci frumos, insa nu si pentru a castiga un meci cu Dorin", a afirmat Yvon Michel.

Fetele au batut Rusia si lupta pentru locul 5

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei a terminat pe locul trei in grupa B din cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha, dupa ce a invins miercuri, in ultimul meci, cu 3-2, reprezentativa Ungariei. In primul meci, Mihaela Steff a fost intrecuta, cu scorul de 3-2, de Krisztina Toth, in timp ce Otilia Badescu a depasit-o, cu 3-0, pe Georgina Pota in meciul al doilea. In urmatoarele confruntari, Adriana Zamfir a fost invinsa, cu scorul 3-0, de Maria Fazekas, iar Steff a intrecut-o, cu scorul de 3-1, pe Georgina Pota. In meciul decisiv, Badescu a depasit-o, cu scorul de 3-2, pe Toth. In meciurile pentru locurile 5-8, fetele noastre au invins Rusia cu 3-1, urmand sa joace azi cu castigatoarea dintre Germania si Ungaria.

Ekaterinburg, exclusa pentru pasapoarte false

Formatia rusa Ekaterinburg a fost exclusa din Euroliga feminina de baschet ca urmare a afacerii cu pasapoarte false in care a fost implicata. Doua jucatoare americane, DeLisha Milton si Yolanda Griffith, au folosit pasapoarte georgiene pentru a juca impotriva echipei cehe Brno. Managerul lui Brno, Jiri Hamza, a sesizat FIBA, federatia internationala excluzand echipa rusa, iar cehoaicele vor merge la turneul final cu patru echipe.

×
Subiecte în articol: sport