x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi AIBA a ridicat suspendarea boxerilor români

AIBA a ridicat suspendarea boxerilor români

26 Mar 2011   •   17:05
AIBA a ridicat suspendarea boxerilor români
Sursa foto: /frbox.ro
158380--2009-fly-50-kgred-hyuseinov-orhan-bul-vs-blue-haykir-bulut-tur.jpgFederaţia Română de Box a anunţat astăzi că Asociaţia Internaţională de Box (AIBA) a ridicat suspendarea sportivilor şi arbitrilor români, însă a păstrat sancţiunea dictată împotriva forului.

"AIBA a păstrat sancţiunea de doi ani în cazul FR Box pe care a şi amendat-o cu 5000 de franci elveţieni, plus 2.500. Cei de la AIBA au suspendat de fapt pereţii federaţiei, în condiţiile în care sportivii şi arbitrii pot participa la competiţiile internaţionale. Asta este dovada că au făcut un mare abuz şi îl vom demonta la forurile superioare. Voi merge mai departe la TAS până se va face dreptate, pentru că suspendarea mea, dictată după turneul de la Iaşi, nu a fost în baza unor acte oficiale, ci în urma unui abuz", a spus preşedintele FR Box, Rudel Obreja.

Biroul Comitetului Executiv al AIBA a decis, la 8 martie, suspendarea Federaţiei Române de Box şi trimiterea către Comisia de Disciplină a forului internaţional pentru o analiză a dosarului. Potrivit forului internaţional, AIBA a fost informată că Federaţia Română de Box va susţine alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte la data de 27 octombrie 2010, pentru a-l înlocui pe preşedintele suspendat Rudel Obreja, alegeri care nu au mai avut loc.

×
Subiecte în articol: box sporturi