x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alexandra Dulgheru, în optimile turneului BRD Bucharest Open, după un meci dramatic

Alexandra Dulgheru, în optimile turneului BRD Bucharest Open, după un meci dramatic

16 Iul 2015   •   00:35
Alexandra Dulgheru, în optimile turneului BRD Bucharest Open, după un meci dramatic

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru, a cincea favorită, s-a calificat în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, miercuri seara, la Arenele BNR din Capitală, după un meci dramatic cu chinezoaica Shuai Zhang, de care a dispus în trei seturi, cu 3-6, 6-4, 6-4.

Dulgheru, care venea după un titlu ITF câștigat duminică la Contrexeville (Franța, 100.000 dolari), s-a impus după două ore și 25 de minute de joc, arătând o putere de luptă remarcabilă, în ciuda problemelor fizice cu care s-a confruntat.

Dulgheru a evoluat destul de slab în primul set și l-a cedat cu 3-6. După ce s-a consultat cu antrenorul său, Alexandra a jucat mai bine și a condus jocul, Zhang fiind într-o continuă cursă de urmărire. Românca (46 WTA) a reușit un prim break la scorul de 4-3 în favoarea sa, dar nu a reușit să închidă setul pe serviciul său, Zhang revenind la 5-4, după ce Dulgheru a irosit două mingi de set. Dulgheru s-a impus cu 6-4, luând ultimul ghem pe serviciul adversarei.

În decisiv, niciuna dintre jucătoare nu a reușit să își facă serviciul în primele cinci ghemuri. Zhang (166 WTA, care a beneficiat de un wildcard) a condus cu 4-2 apoi, Dulgheru a avut o revenire de senzație, întorcând scorul la 5-4, iar apoi a tranșat meciul pe serviciul asiaticei.

Dulgheru (26 ani) a făcut nu mai puțin de opt duble greșeli în acest meci, dar, susținută de public, a găsit mereu puterea de a merge mai departe. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 26, în noiembrie 2011, în timp ce Zhang (26 ani) a ocupat locul 30 în ierarhia WTA în urmă cu exact cu un an.

Alexandra și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe americanca de origine georgiană Anna Tatishvili (25 ani, 134 WTA). Va fi prima confruntare dintre cele două.

Rezultate înregistrate miercuri:
simplu, turul I
Roberta Vinci (Italia/N. 2) — Timea Babos (Ungaria) 6-2, 6-1
Sorana Cîrstea (România) — Sesil Karatanceva (Bulgaria) 6-2, 6-2
Alexandra Dulgheru (România/N. 5) — Shuai Zhang (China) 3-6, 6-4, 6-4
Julia Goerges (Germania/N. 4) — Daria Kasatkina (Rusia) 7-6 (4), 6-4
Teliana Pereira (Brazilia) — Kristina Kucova (Slovacia) 6-3, 6-7 (4), 7-6 (6)
simplu, optimi
Sara Errani (Italia/N. 1) — Shahar Peer (Israel) 7-6 (5), 6-2
Polona Hercog (Slovenia) — Patricia Maria Țig (România) 6-0, 6-2
dublu, turul I
Nastja Kolar (Slovenia)/Elise Mertens (Belgia) — Cristina Dinu/Camelia Hristea (România) 6-3, 6-2 (cuplul Annika Beck/Shahar Peer s-a retras)
Raluca Olaru (România)/Anna Tatishvili (SUA/N. 3) — Danka Kovinic (Muntenegru)/Katarzyna Piter (Polonia) 6-3, 6-4
Okasana Kalașnikova (Georgia)/Demis Schuurs (Olanda/N. 4) — Florencia Molinero (Argentina)/Valeria Solovieva (Rusia) 6-3, 7-5
Cagla Buyukakcay (Turcia)/Viktorija Golubic (Elveția) — Diana Buzean (România)/Chantal Skamlova (Slovacia) 6-2, 6-1
Katerina Bondarenko (Ucraina)/Eva Hrdinova (Cehia) — Irina Maria Bara/Mihaela Buzărnescu (România) 6-4, 6-2  

×