x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Alina Dumitru a câştigat Grand Prix-ul de judo de la Abu Dhabi

Alina Dumitru a câştigat Grand Prix-ul de judo de la Abu Dhabi

23 Noi 2010   •   09:34
Alina Dumitru a câştigat Grand Prix-ul de judo de la Abu Dhabi

Judoka română Alina Dumitru, campioană olimpică la Beijing în 2008, a câştigat, luni seară, Grand Prix-ul de la Abu Dhabi, la categoria 48 de kilograme, adjudecându-şi premiul de 5.000 de dolari.

În finală, Alina a învins-o pe rusoaica Liudmila Bogdanova, prin procedeul yuko, după ce trecuse în semifinale de franţuzoaica Laetitia Payet, prin ippon.

În grupa A, sportiva română a trecut, pe rând, de cameruneza Philomene Bata şi de canadianca Isabele Latulippe, clasându-se pe primul loc.

Tot la categoria 48 kg, Carmen Bogdan a ratat câştigarea grupei D, în faţa lui Aurore Climence (Franţa), după ce anterior o învinsese pe italianca Elena Moretti. Carmen Bogdan a ocupat locul cinci la categoria 48 de kilograme.

La categoria 52 kg, Andreea Cătună a fost eliminată în prima luptă a grupei B, de sportiva braziliană Erika Miranda, la fel şi Andreea Chiţu, în grupa A (cat. 57 kg), în disputa cu italianca Giulia Quintavalle. La aceeaşi categorie, campioana europeană Corina Căprioriu a evoluat în grupa D, obţinând victorii în faţa Hanei Carmichael (SUA) şi a Ekaterinei Melnikova (Rusia), pentru câştigarea grupei. În semifinale, Căprioriu a luptat împotriva austriecei Sabrina Filzmoser, dar nu a reuşit să se impună în faţa câştigătoarei ulterioare a finalei. Căprioriu s-a clasat pe locul trei.

La masculin, Dan Fîşie a fost eliminat în primul tur al grupei A, categoria 66 de kilograme, de armenul Hambardzum Tonoyan.

Delegaţia masculină a României îi mai are în componenţă pe Daniel Brată, ce va concura la minus 100 kilograme şi pe Vlăduţ Simionescu, la plus 100 kilograme.

×