x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Andy Murray se impune la Queen's în cel de-al 1.000-lea meci la profesioniști

Andy Murray se impune la Queen's în cel de-al 1.000-lea meci la profesioniști

de Rredacția Jurnalul    |    18 Iun 2024   •   23:39
Andy Murray se impune la Queen's în cel de-al 1.000-lea meci la profesioniști
Sursa foto: Hepta

Fostul număr unu mondial Andy Murray a sărbătorit marți cel de-al 1.000-lea meci de simplu la nivel de circuit, cu o victorie în fața lui Alexei Popyrin cu 6-3, 3-6, 6-3. Britanicul s-a calificat în turul al doilea la Queen's Club Championships.

Jucătorul de 37 de ani, singurul britanic care a câștigat un titlu la Wimbledon în era Open, luase în considerare retragerea la începutul anului 2019 din cauza luptelor sale cu o accidentare la șold, dar și-a reluat activitatea după ce a fost supus unor intervenții chirurgicale.

Jucând în fața fanilor de acasă și sub privirile mamei sale Judy, britanicul a pierdut setul al doilea, în care Popyrin a servit bine pentru a forța un decisiv. Murray s-a impus în cele din urmă, obținând cea de a 739-a sa victorie din carieră.

A fost, de asemenea, prima victorie a lui Murray în circuit de la Miami Open din martie, acesta urmărind câștigarea unui al șaselea titlu la Queen's, în ciuda faptului că anul acesta a avut nevoie de un wildcard.

„Nu mi-am dat seama, mama mi-a spus că este meciul meu cu numărul 1.000 în circuit. O mulțime de meciuri și multă uzură pe corp. Nu este ușor, dar trec peste asta", a declarat Murray.

„Nu am obținut prea multe victorii anul acesta. A fost un sezon dificil, dar m-am descurcat bine, am reușit să mă descurc la final.

„Orice victorie pe care o poți obține este importantă, de aceea jucăm. Pentru a încerca să câștigăm meciuri. Având în vedere că mai sunt câteva săptămâni până la Wimbledon, vreau să încerc să îmi întăresc încrederea și să am câteva meciuri în picioare."

Murray, de două ori campion la Wimbledon, nu a trecut de turul al treilea la All England Club în ultimii trei ani.

La Queen's, el îl va înfrunta în continuare pe australianul Jordan Thompson.

Campionul în exercițiu de la Wimbledon și principalul favorit de la Queen's, Carlos Alcaraz, s-a calificat fără probleme în turul următor, cu o victorie cu 6-1, 7-5 în fața lui Francisco Cerundolo, însă Alex de Minaur, al doilea favorit, a fost eliminat cu 1-6, 6-4, 6-2 de italianul Lorenzo Musetti.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Andy Murray