x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Anunț OFICIAL de la FIG: Ana Bărbosu e medaliată cu bronz la sol, la JO de la Paris!

Anunț OFICIAL de la FIG: Ana Bărbosu e medaliată cu bronz la sol, la JO de la Paris!

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2024   •   23:59
Anunț OFICIAL de la FIG: Ana Bărbosu e medaliată cu bronz la sol, la JO de la Paris!
Sursa foto: COSR/Team Romania/Cristian Nistor - Ana Bărbosu

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis în favoarea gimnastei românce Ana Bărbosu, după un apel legat de evenimentele controversate de la finala de sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Inițial, Bărbosu a obținut bronzul cu o notă de 13.700, dar o contestație depusă de echipa SUA a dus la creșterea notei lui Jordan Chiles de la 13.666 la 13.766, retrogradând-o pe româncă pe locul patru.

În urma apelului făcut la TAS de Ana Bărbosu, tribunalul a constatat că protestul americanilor a fost depus în afara termenului regulamentar de un minut. În consecință, nota lui Jordan Chiles a fost readusă la valoarea inițială de 13.666, ceea ce a permis reîntoarcerea Anei Bărbosu pe locul al treilea.

Decizia TAS, favorabilă sportivei din România, a fost confirmată ulterior de Federația Internațională de Gimnastică (FIG), care a anunțat oficial modificarea clasamentului finalei de la sol. Astfel, Ana Bărbosu a fost declarată medaliată cu bronz, cu o notă de 13.700. FIG a restabilit clasamentul în conformitate cu hotărârea TAS, ceea ce înseamnă că Ana Bărbosu a urcat pe locul al treilea, obținând astfel medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice de la Paris.

„După publicarea deciziei TAS, FIG confirmă că rezultatele finalei de la sol la gimnastică artistică feminină, din 5 august 2024, sunt modificate în concordanță cu această hotărâre, după cum urmează:

- Nota inițială de 13.666 obținută de Jordan Chiles e restabilită

- Clasamentul s-a modificat în consecință, cu Ana Bărbosu (România) pe locul 3, cu 13.766”, se arată în comunicatul FIG. 

×