x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Argentina e în semifinale la mondialul de rugby, cu o victorie pragmatică în fața Țării Galilor

Argentina e în semifinale la mondialul de rugby, cu o victorie pragmatică în fața Țării Galilor

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2023   •   21:52
Argentina e în semifinale la mondialul de rugby, cu o victorie pragmatică în fața Țării Galilor
Sursa foto: Picasa

Purtată de un val de susținere incredibilă, Argentina a depășit sâmbătă, în sferturile Cupei Mondiale, un deficit de 0-10, pentru a învinge pe final Țara Galilor cu 29-17, cu eseurile din repriza secundă a rezervelor Joel Sclavi și Nicolas Sanchez. Pumele ajung pentru a treia oară în semifinale.

Țara Galilor a avut un debut de meci foarte bun și a condus pe merit după un eseu al lui Dan Biggar, dar Pumas a revenit cu o serie de 4 penalități ale lui Emiliano Boffelli pentru a prelua conducerea cu 12-10.

Țara Galilor a întors rezultatul în repriza secundă, cu un eseu al lui Tomos Williams care i-a readus pe galezi pentru scurt timp în avantaj.

Pumele, învinse de Anglia în meciul de deschidere a grupei acum cinci săptămâni, au revenit cu două eseuri, unul după un atac prelungit, și ultimul ca urmare a unei intercepții, duse până în terenul de țintă, când nimic nu mai putea fi făcut de către galezi.

Argentina va juca săptămâna viitoare fie cu Irlanda, fie cu Noua Zeelandă, care se întâlnesc mai târziu la Paris.

"Țara Galilor a fost o echipă foarte bună și dură, așa cum este întotdeauna", a declarat căpitanul Argentinei, Julian Montoya, citat de Reuters. "Știam că va fi foarte strâns. Ne place să fim o echipă care luptă pentru orice. (A fost) departe de a fi perfect, dar mergem la Paris (pentru semifinale).

"Este vorba de modul în care îmbrățișezi momentul și lupți unul pentru celălalt. Despre asta este vorba în rugby. Încă două săptămâni cu această echipă. Nu vreau ca acest lucru să se termine, niciodată".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: argentina rugby tara galilor