x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Armada te cheamă la Mioriţa

Armada te cheamă la Mioriţa

24 Feb 2011   •   19:43
Armada te cheamă la Mioriţa

Suntem în faţa unui week-end care se anunţă perfect. A nins destul în aceas­tă săptămână, încât să se poată schia cam pe oriunde îşi doresc amatorii de senzaţii tari. Sunt deschise chiar şi pârtiile mici, dar cei mai mulţi dintre turişti  sunt în căutarea unui loc în staţiunile importante, precum Sinaia, Poiana Braşov, Straja, Arieşeni, Cavnic, Borşa sau Vatra Dornei.

Pe Valea Prahovei, cel mai important eveniment din acest week-end are loc în Masivul Furnica. Cabana Mioriţa va fi gazda unui ski-test organizat de SnowPatrol, reprezentantul unic în România al celor de la Armada. Ideea a apărut brusc şi se datorează powderului existent acum la Sinaia. "În mod normal s-ar fi aplicat dictonul «no friends in a powder day», dar de data asta ne călcăm pe inimă. Aşa că dacă te gândeşti cumva la JJ, îl avem. Dacă vrei un ARV, îl avem şi pe ăsta. ANT-ul încă este, chiar dacă e în ultimul său sezon. Vor fi prezenţi la datorie şi zglobiul Halo, şi metalicul Triumph, precum şi marele ARG. Plus câteva surprize nou-nouţe din colecţia 2011-2012: TST (rocker-tip/flat-tail, adică jumătate JJ, jumătate ANT), VJJ (varianta feminină a JJ-ului) şi, dacă pla­netele se aliniază corect, JJ de 195 cm (AK JJ pe numele lui de scenă, un soi de JJ mai înalt, dar mult mai stiff), model visat de foarte multă lume", sună comunicatul celor de la SnowPatrol. Testul începe la ora 10:00, atât sâmbătă, cât şi duminică, şi se încheie la ora 16:00.

La Sinaia, stratul de zăpadă pe pârtiile din Valea Dorului depăşeşte o jumătate de metru. Se poate schia fără probleme şi în afara pârtiilor. Cu puţină atenţie, cei cu experienţă, fie că folosesc schiurile sau plăcile de snowboard, pot coborî de la Cota 2.000 până jos, la Cota 1.400. Ieri, după câteva zile cu ninsoare şi vânt puternic, s-a schiat în condiţii foarte bu­ne în Valea Dorului. Cei care do­resc să folosească telescaunul situat pe Valea Soarelui trebuie să ştie că un schi-pass de o zi costă 120 de lei.

Practic, adevăratul sezon de schi la Sinaia abia acum începe, iar evenimentele ce vor urma se anunţă de-a dreptul spectaculoase. Gaşca de la H20 şi Burn împreună cu Primăria Sinaia organizează la 12 martie Burn the Slope. Premiile puse la bătaie ajung la 9.000 de lei, dintre care 5.000 de lei cash. Seara este trecut în program un "big party" la Hotel Cota 1.400, alături de DJ Bully şi DJ Shaka.

Condiţii foarte bune sunt şi la Azuga, acolo unde astăzi şi mâine se desfăşoară Cupa IPA, concurs destinat schiorilor amatori. Evenimentul este unul cu tradiţie şi adună la start peste 100 de împătimiţi. "Eu cred că avem cele mai bune condiţii de pe Valea Prahovei în acest moment. Stratul de zăpadă măsoară între 20 şi 80 de centimetri. Toate pârtiile sunt deschise", a declarat Vasile Richea, directorul societăţii care admi­nis­trează telegondola de la Azuga. Sunt mari şanse ca Federaţia Română de Schi şi Biatlon să mute Campiona­tul Naţional de Schi Alpin de la Sinaia la Azuga. "Noi am lansat invitaţia către Federaţie. Acum aşteptăm răspunsul lor. Dacă nu sunt alte in­te­re­se la mijloc, mai mult ca sigur că de marţi vom ţine concursurile pe pârtia Sorica", a declarat Adrian Purcaru, primarul staţiunii Azuga. Până la "naţionalele" de săptămâna vi­i­toa­re, cei mai buni schiori din ţară au concurat zilele acestea la Predeal. Ioan Nan, cel care domină întrece­rile interne de ani buni, s-a văzut nevoit să se recunoască învins de două ori de  braşoveanul Bogdan Bar­bu, sportiv care nu mai beneficiază de atenţia celor care conduc destinele sporturilor de iarnă de la noi din ţară.

Ardelenii, bănăţenii şi oltenii se iubesc în focuri la Straja. Pârtia Platoul Soarelui va fi gazda unui concurs de schi destinat îndrăgostiţilor. Cupa Dragobete va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 13:00. Con­cursul este pentru cupluri şi are un program cu totul inedit. Un bărbat şi o femeie vor pleca într-un Slalom Paralel, timpul lor comun urmând a fi considerat drept timp de concurs. Premiile constau în produse electronice şi sunt puse la bătaie de Romtelecom şi Ursus.

×
Subiecte în articol: ski express