x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Au luat o salbă de medalii la CE de la Berlin!

Au luat o salbă de medalii la CE de la Berlin!

de Dragos Stoica    |    10 Apr 2011   •   21:05
Au luat o salbă de medalii la CE de la Berlin!
Sursa foto: /Reuters

Gimnastica rămâne ambasadorul principal al României pe plan extern, după ce delegaţia condusă de Octavian Belu şi Mariana Bitang a cucerit trei medalii de aur, două de argint şi una de bronz !

La şapte ani de la ultimul aur european pentru România la sărituri, Sandra Izbaşa a urcat sâmbătă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la CE de la Berlin, devansând nume precum rusoaica Oksana Şuşovitina şi elveţiana Ariella Kaeslin. Victorie uriaşă şi mai ales surprinzătoare, câtă vreme aparatul nu se regăsea între preferatele sportivei, spre deosebire de sol şi de bârnă, iar aceasta a revenit după o accidentare îngrozitoare suferită în 2009.

De altfel, nu puţini au fost cei care atunci au pus punct carierei Sandrei, considerând că o ruptură de tendon şi o fractură la mână sunt imposibil de surmontat pentru o gimnastă de 19 ani, care deja câştigase tot ce se putea câştiga. Nu însă aceeaşi a fost şi părerea gimnastei care pe 18 iunie va împlini 21 de ani, aceasta refuzând să depună armele în pofida faptului că era deja campioană olimpică.

După ce, reveniţi la lot, Octavian Belu şi Mariana Bitang au discutat de mai multe ori cu ea, Sandra a fost convinsă să lucreze mai mult la sărituri, iar rezultatele au venit sâmbătă: aur şi titlul european, după două sărituri notate cu 14,700 şi 14,650!

"Am muncit mult şi m-am dus hotărâtă la fiecare săritură. Dar am avut şi noroc, pentru că mi-am stăpânit emoţiile. Aşa este la gimnastică, cine îşi stăpâneşte mai bine emoţiile, acela câştigă", a declarat ieri Sandra pentru Gazeta Sporturilor.

Ieri după-amiază, Izbaşa şi-a încununat revenirea printr-o prestaţie excelentă la sol, unde a câştigat din nou aurul, cu o notă de 14,500, fiind secondată de o altă bravă româncă, Diana Chelaru, care a fost apreciată cu 14,475!

Koczi şi-a depăşit norma
Pe lângă Izbaşa, o comportare absolut re­mar­cabilă a avut la Berlin şi Flavius Koczi. După ce vineri a cucerit argintul la individual compus, îndeplinindu-şi practic obiectivul, gimnastul re­şiţean, singurul din echipa masculină a Ro­mâ­ni­ei care a acces în finale, nu s-a oprit aici. Iar sâm­bătă, în fi­nala de la sol, chiar dacă nu pornea printre fa­­voriţii la medalii, a reuşit un exerciţiu aproa­pe fără greşeală. Oricum, cel mai bine no­tat din concurs, care i-a adus titlul european. Ieri, Koczi şi-ar fi putut încununa pres­­taţia de vis cu o nouă medalie la sărituri, aparatul său forte, doar că, după o pri­mă săritură foarte bună, a urmat o a doua mai puţin reuşită, ceea ce a contat la media finală, românul terminând al patru­lea. Amelia Racea, bronz la individual compus, a completat palmaresul României la CE.

×