x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open - Djokovic este campionul!

Australian Open - Djokovic este campionul!

de Marius Mihalcea    |    30 Ian 2011   •   14:13
Australian Open - Djokovic este campionul!
Sursa foto: /Reuters

Suprafaţa hard de la Melbourne îi prieşte de minune lui Novak Djokovic (numărul trei mondial). La capătul unui meci în care oponentul şi totodată bunul său prieten, scoţianul Andy Murray, n-a mai fost el după ce a pierdut primul set, jucătorul sârb şi-a trecut în palmares cel de-al doilea titlu din carieră la Australian Open, după cel cucerit în 2008, în faţa francezului Jo-Wilfred Tsonga. Finala primului turneu de Mare Şlem din 2011, care a durat fix două ore şi 37 de minute, nu a avut practic istoric, Djokovic obţinând o victorie scurtă, în trei seturi: 6-4, 6-2, 6-3.

Confruntarea dintre Djokovic şi Murray a fost echilibrată numai în primul set, până la scorul de 5-4 în favoarea sârbului. A urmat break-ul prin care "Nole" şi-a adjudecat setul şi căderea de moral a lui Murray. Iar pentru Djokovic a fost o formalitate să-şi adjudece setul doi, în care a condus la un moment dat chiar cu 5-0. În setul trei, Murray a dat ceva semne de revenire, însă Djokovic s-a dovedit mult prea puternic. Andy Murray (numărul 5 mondial), care a pierdut pentru a doua oară consecutiv finala de la Australian Open, anul trecut fiind învins de elveţianul Roger Fe­derer, a ratat şansa de a deveni primul britanic câştigător al turneului de Mare Şlem de la Melbourne, după Fred Perry în 1934.

La simplu feminin, victoria i-a revenit belgiencei Kim Clijsters, care a depăşit-o în finală pe chinezoaica Na Li, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-3. Pentru Clijsters (cap de serie numărul trei), acesta este al patrulea titlu de Mare Şlem din carieră şi al doilea după ce a devenit mamă, după cele de la US Open (în 2009 şi în 2010).

×