x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bute îl va întâlni pe irlandezul Magee, la 19 martie

Bute îl va întâlni pe irlandezul Magee, la 19 martie

21 Dec 2010   •   14:39
Bute îl va întâlni pe irlandezul Magee, la 19 martie
Sursa foto: /Intact Images

143496-.jpgCampionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, românul Lucian Bute, îşi va pune centura în joc pentru a şaptea oară, la 19 martie, într-o gală ce va avea loc la Bell Centre în Montreal, când îl va întâlni pe irlandezul Brian Magee, informează boxingscene.com.

Magee, în vârstă de 35 de ani, a disputat 38 de partide în carieră, reuşind să câştige 34 (24 prin KO), pierzând trei şi remizând o dată. Magee este pe locul 1 la WBA, pe 2 la WBC şi pe 8 la IBF.

"Magee este un irlandez, un pugilist puternic şi ambiţios, ca orice sportiv din ţara sa. Este stângaci şi încearcă să vină peste adversar. Sunt sigur ca va încerca să profite cât mai mult de şansa pe care o are în acest meci cu Bute, însă la cum îl ştim pe Lucian, sunt sigur ca se va pregati foarte bine pentru a câştiga şi acest meci", a spus preşedintele FR Box, Rudel Obreja.

Magee a acceptat oferta înaintată de InterBox după ce germanul Dimitri Sartison, care deţine titlul mondial WBA, a refuzat să boxeze cu Lucian Bute.

Potrivit Boxing Scene, printre motivele acceptării ofertei de către Magee a unui meci cu Bute se află posibilitatea de a lupta pentru titlul mondial IBF, transmiterea partidei de către postul de televiziune Showtime, expunere media, posibilitatea de a boxa în America de Nord, iar în caz de victorie Magee îl va înlocui pe Bute într-un meci cu învingătorul din turneul Super Six.

Bute, 27 de victorii din tot atâtea partide, dintre care 22 de KO, va boxa pentru a treia oară la profesionişti împotriva unui pugilist european, după rusul Sergei Tatevosyan şi danezul Lolenga Mock.

Lucian Bute a câştigat titlul mondial în versiunea IBF la 19 octombrie 2007, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute a reuşit să-şi apere cu succes centura în alte şase rânduri.

×