x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Carlos Alcaraz va conduce echipa Spaniei la finala Cupei Davis din 2023

Carlos Alcaraz va conduce echipa Spaniei la finala Cupei Davis din 2023

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2023   •   00:40
Carlos Alcaraz va conduce echipa Spaniei la finala Cupei Davis din 2023
Sursa foto: Hepta

Carlos Alcaraz a fost anunțat luni ca făcând parte din echipa Spaniei ce va evolua în finala Cupei Davis, alături de Alejandro Davidovich Fokina și Roberto Bautista Agut.

Alcaraz a reprezentat deja Spania în Cupa Davis, dar nu a jucat niciodată în finala competiției. Spaniolul a ales să joace pentru Spania la doar câteva zile după ce a câștigat US Open anul trecut.

Debutul său nu a fost unul de succes, fiind învins de canadianul Felix Auger-Aliassime. Ulterior a fost nevoit să renunțe să joace pentru pentru Spania în finala Cupei Davis, mai târziu în acel an, din cauza unei accidentări.

Căpitanul echipei, David Ferrer l-a nominalizat și anul acesta în echipă, Alcaraz fiind cel mai bine clasat jucător din echipa Spaniei, care îl mai are în componență pe Alejandro Davidovich Fokina, alături de experimentatul veteran Roberto Bautista Agut și de specialistul în dublu Marcel Granollers.

Finala Cupei Davis se va juca în două etape. În prima etapă, echipele se vor lupta în faza grupelor pentru a obține un loc în faza eliminatorie. Acest lucru se va întâmpla în septembrie, iar echipele care se vor califica pentru faza eliminatorie vor juca în noiembrie.

Tot luni, Andy Murray a fost la rândul lui ales să joace pentru Marea Britanie, în echipa de Cupă Davis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carlos alcaraz Cupa davis 2023