x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Danemarca a câștigat a patra medalie de bronz la mondialul de handbal feminin

Danemarca a câștigat a patra medalie de bronz la mondialul de handbal feminin

de Redacția Jurnalul    |    17 Dec 2023   •   19:34
Danemarca a câștigat a patra medalie de bronz la mondialul de handbal feminin
Sursa foto: Hepta

Danemarca a egalat Ungaria ca echipă cu cel mai mare număr de medalii de bronz din istorie la Campionatul Mondial feminin IHF, obținând o victorie cu 28-27 (18-15) împotriva Suediei, în fața propriilor suporteri, în arena Jyske Bank Boxen din Herning, cu toate locurile ocupate.

Suedia - Danemarca 27-28 (15-18)

După înfrângerea suferită în fața Norvegiei în semifinala de vineri, Danemarca avea nevoie de un start în forță împotriva Suediei, meci în care orice altceva în afară de o victorie ar fi fost considerată o dezamăgire.

Fără titularul Kathrine Heindahl, Danemarca a oferit ceea ce se aștepta de la ea, asigurându-și un avantaj de 5-1 după șapte minute, după trei parade ale portarului Sandra Toft.

Suedia a început să revină în ofensivă, după un time-out, contând însă și în defensivă, pentru a reduce diferența la un singur gol, 10-9, după 17 minute, punând o presiune tot mai mare asupra Danemarcei.

Portarii nu au mai evoluat eficient, atât Sandra Toft, cât și Althea Reinhardt, fiind depășite ușor, dar Danemarca a rămas în continuare în avantaj datorită eficienței excelente în atac, care a făcut ca gazdele de la Herning să transforme 75% din aruncările lor în prima repriză, pentru a lua un avans de trei goluri, 18-15.

Suedia a replicat în partea secundă și încet, dar sigur, Suedia a revenit în joc, extrema stângă Olivia Mellegard și pivotul Linn Blohm marcând împreună 11 goluri până în minutul 48, când Suedia era condusă la un singur gol, 22-23.

Suediei a trecut chiar în avantaj, singura dată însă în acest meci, 24:23. Danemarca a revenit, Kristina Jorgensen, cea mai bună marcatoare a meciului, cu cinci goluri până în acel moment, reușind două goluri pe lângă portarul suedez, Johanna Bundsen, pentru a crea un avantaj de două goluri pentru Danemarca, 27:25.

Jorgensen a marcat golul decisiv, ajutând Danemarca să se impună cu 28-27 și să obțină a patra medalie de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin.

Doar două echipe - Norvegia (12 medalii) și Ungaria (nouă medalii) - au urcat de mai multe ori pe podium decât Danemarca, aceasta având în palmares o medalie de aur, două de argint și patru de bronz, coorganizatoarea asigurându-și și un loc la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, grație locului doi obținut la EHF EURO 2022.

(sursa: Mediafax)

×