x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Medvedev pune capăt ascensiunii lui Eubanks și ajunge în semifinale la Miami Open

Medvedev pune capăt ascensiunii lui Eubanks și ajunge în semifinale la Miami Open

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   23:12
Medvedev pune capăt ascensiunii lui Eubanks și ajunge în semifinale la Miami Open
Sursa foto: Hepta

Daniil Medvedev a oprit ascensiunea neașteptată a americanului Christopher Eubanks (119 ATP), venit din calificări la Miami Open 2023 și s-a calificat în semifinalele competiției din Florida.

 

Americanul de 26 de ani avut o săptămână incredibilă. A trecut de calificări și a ajuns în premieră în sferturile de finală ale unui turneu ATP 1000. Grație performanței sale, el va intra pentru prima dată în cariera sa în Top 100 al clasamentului ATP. Dar parcursul său de la Miami a fost oprit de Medvedev în sferturile de finală.

După ce a pierdut în finala de la Indian Wells și a pus capăt unei serii de 19 victorii consecutive, rusul a declarat că este timpul să construiască o nouă serie și că vorbește serios. La Miami Open 2023, el va juca în semifinale, nici măcar întârzierea cauzată de ploaie nereușind să-l oprească.

Medvedev și Eubanks s-au întâlnit pentru prima dată, iar spectatorii prezenți la Hard Rock Stadium nu au fost cu siguranță dezamăgiți de spectacolul oferit de aceștia. Eubanks a reușit un număr impresionant de 37 de lovituri câștigătoare și a făcut doar 10 greșeli neforțate, în timp ce Medvedev a reușit 27 de lovituri câștigătoare și a făcut doar 11 greșeli neforțate.

În ciuda faptului că a condus în statistici, Eubanks nu a putut să-și valorifice prestația bună în momentele cruciale. În al patrulea game al primului set, el a avut cinci șanse de a câștiga game-ul contra serviciului adversarului său, dar Medvedev a salvat fiecare minge de break pe care americanul a avut-o.

Câteva game-uri mai târziu, rusul a avut prima sa șansă de break și a folosit-o pentru a conduce pentru prima dată în meci. După ce a confirmat break-ul, Medvedev a făcut din nou break, câștigând primul set cu 6-3.

În setul al doilea, rusul a făcut din nou primul break, dar de data aceasta Eubanks a replicat imediat, cu rebreak, încercând să ducă setul al doilea în tie-break.

Cu toate acestea, în al doisprezecelea game, fostul număr 1 mondial a făcut un nou break, câștigând meciul cu 6-3, 7-5 și ajungând în semifinalele Miami Open 2023.

El îl așteaptă în semifinale pe compatriotul său Karen Khachanov sau pe Francisco Cerundolo.

 

(sursa: Mediafax)

×