x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Djokovic e la două victorii distanță de primul titlu în 2024. Sârbul e în semifinale la Geneva Open

Djokovic e la două victorii distanță de primul titlu în 2024. Sârbul e în semifinale la Geneva Open

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   22:19
Djokovic e la două victorii distanță de primul titlu în 2024. Sârbul e în semifinale la Geneva Open
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a făcut un pas mai aproape de câștiga primul titlu în 2024. El l-a învins joi pe olandezul Tallon Griekspoor cu 7-5, 6-1 și s-a calificat în semifinalele Geneva Open.

Numărul unu mondial, care a acceptat un wildcard de ultimă oră pentru a participa la turneul ATP 250, înainte de a-și apăra titlul de la Roland Garros, a reușit să iasă din impas când a salvat patru mingi de set de la 0-40 în game-ul 10, înainte de a face break pentru un avantaj de 6-5. El a servit apoi și a câștigat primul set.

Sârbul în vârstă de 37 de ani și-a păstrat elanul, realizând trei break-uri în setul al doilea, care a durat doar 25 de minute, pentru a se impune în fața numărului 27 mondial.

„O victorie grozavă. M-am gândit că primul set ar fi putut merge ușor în favoarea lui, deoarece cred că a fost jucătorul mai bun în cea mai mare parte", a declarat Djokovic, care s-a blocat la 98 de titluri la simplu de când a triumfat la ATP Finals de anul trecut.

„A avut trei mingi de set. Mă confruntam cu 0-40 la 5-4 pentru el, așa că am fi putut avea o cu totul altă direcție a meciului dacă el ar fi convertit acele mingi de set.

„Am fost norocos să găsesc câteva servicii foarte bune și din acel moment chiar am jucat un tenis bun și solid. Al doilea set a fost foarte bun. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat în această zi rece".

Câștigătorul de 24 de Grand Slamuri îl va înfrunta pe cehul Tomas Machac în semifinalele de vineri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: djokovic Geneva Open