x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Două medalii de aur pentru canotoare

Două medalii de aur pentru canotoare

de Mihai Igirosanu    |    18 Sep 2011   •   21:00
Două medalii de aur pentru canotoare

Delegatia Romaniei si-a indeplinit obiectivul stabilit la plecarea in Bulgaria, la Campionatele Europene de cantoaj, gazduite de Plovdiv. Norma trasata de Federatia, castigarea a una-doua medalii si o clasare pe locurile 4-6, a fost indeplinit cu succes in finalele de ieri. Ziua de duminica a inceput perfect pentru romani. In prima finala, cu echipaj romanesc la start, Camelia Lupascu si Nicoleta Albu au castigat medalia de aur, la dublu rame fara carmaci, cu timpul de 7:29.22 minute.

In urmatoarea finala programata, echipajul similar masculin, format din sportivii Cristi-Ilie Pirghie si Alexandru Palamariu, s-a clasat pe locul 6 (6:47.90 minute). A treia finala, de patru vasle feminin, in componenta Cristina Ilie, Ioana Craciun, Camelia Lupascu si Nicoleta Albu, a adus Romaniei a doua medalie, cea de bronz, fetele noastre incheind cursa cu timpul de 6:41.61 minute. La putin timp dupa locul 3 obtinut de fetele de la patru vasle, componentele echipajului de 8 plus 1 au dat marea lovitura in cursa de 2.000 de metri. Maria Bursuc, Ionelia Zaharia, Cristina Grigoras, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Eniko Mironcic si Teodora Gidoiu, au dominat cursa de la un cap la altul si au incheiat-o cu timpul de 6:14.98 minute, performanta care le-a adus medalia de aur. Medalia de argint a revenit Belarusului (6:20.52 minute), iar cea de bronz Ucrainei (6:23.82 minute).

Ultima speranta de medalie pentru Romania in finalele de ieri, de la Plovdiv, nu s-a concretizat la fel de fericit. Echipajul masculin de 8 plus 1 s-a clasat pe locul 5. Ionut Minea, Marian Moraru, Marius Cozmiuc, Aurelian Stoica, Cristi-Ilie Pirghie, Alexandru Palamariu, Ionel Strungaru, Valentin Piticariu si Florin Stefan au incheiat cursa cu timpul de 5:49.95 minute. Podiumul a fost ocupat, in ordine, de Polonia (5:37.38 minute), Cehia (5:39.38 minute) si de Ucraina (5:39.63 minute).

×