x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa feminină de spadă a României a luat argintul la Mondiale

Echipa feminină de spadă a României a luat argintul la Mondiale

18 Iul 2015   •   19:42
Echipa feminină de spadă a României a luat argintul la Mondiale
Sursa foto: © Marie-Lan Nguyen

Echipa feminină de spadă a României, în formula Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, a cucerit medaliile de argint la Campionatele Mondiale de scrimă de la Moscova, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de formaţia Chinei, cu scorul de 45-36.

România a condus o singură dată în finală, după prima tuşă reuşită de Ana-Maria Brânză în confruntarea cu Xu Anqi, care s-a încheiat în avantajul chinezoaicei, cu 5-2. Simona Pop a cedat şi ea în meciul cu Sun Yujie (0-1), Loredana Dinu şi Sun Yiwen au terminat la egalitate, 4-4, iar apoi Simona Pop a redus din diferenţă în duelul cu Xu (6-5), însă China conducea în continuare cu 15-12. Sun Yiwen s-a impus în faţa Anei Brânză (5-4), Sun Yujie a câştigat disputa cu Dinu (4-2), iar diferenţa a crescut, Simona Pop a pierdut şi ea releul cu Sun Yiwen (4-5), diferenţa a fost minimă şi între Xu şi Simona Gherman (7-6 pentru chinezoaică), după cum şi Sun Yujie a trecut de Ana Brânză cu 9-8.

În primul tur, România a trecut de Turcia cu 45-15, în optimi a învins Elveţia cu 45-19, în sferturi tricolorele s-au impus în faţa Ungariei cu 22-13, iar în semifinale România a învins Ucraina cu 27-24.

Ucraina a obţinut medaliile de bronz, după 44-42 cu Franţa în finala mică.

România mai avea o medalie în această competiţie, criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, bronzul obţinut de Tiberiu Dolniceanu în proba individuală masculină de sabie.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: ana-maria branza