x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eduard Novak anunță participarea la Jocurile Paralimpice de la Paris

Eduard Novak anunță participarea la Jocurile Paralimpice de la Paris

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   17:00
Eduard Novak anunță participarea la Jocurile Paralimpice de la Paris
Sursa foto: Facebook

Eduard Novak anunță că va participa la Jocurile Paralimpice de la Paris, în 2024.

„Sportul ne învață că trebuie să luptăm mereu pentru a ne atinge idealurile și să nu ne ferim de obiective prea mari, prea îndrăznețe, indiferent care ar fi obstacolele. Iar rezoluția mea pentru noul an include un astfel de obiectiv: să intru în pregătirile pentru Jocurile Paralimpice Paris 2024”, a scris ministrul Sporturilor pe Facebook.

Este a 6-a olimpiadă la care își propune să participe Eduard Novak și a 2-a din timpul mandatului de ministru.

„Am luat decizia să particip la Paris 2024 deoarece apropierea de sport și de înalta performanță și mentalitatea de campion, ideea de a doborî noi bariere, m-au ajutat mereu să fiu versiunea mea mai bună. Îmi amintesc și acum cu drag de prima medalie olimpică, din 2008, după care a urmat aurul la Londra patru ani mai târziu. Sunt mai mult decât niște medalii, sunt experiențe care m-au completat ca persoană și care mi-au arătat că importantă nu este doar destinația (rezultatul final), ci și procesul, întreaga călătorie. Acum îmi doresc din nou să intru în această călătorie. Vedem către ce va duce, dar indiferent de ce mă va aștepta la linia de finish, voi ști că am avut alături oameni minunați, sprijinul familiei și multă energie pozitivă”, a scris Eduard Novak.

Deținător a două medalii de aur în paraciclism, acesta a câștigat anul trecut și medalia de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

×
Subiecte în articol: eduard novak jocuri paralimpice