x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Elina Svitolina, adversara Simonei Halep în sferturi la Roland Garros

Elina Svitolina, adversara Simonei Halep în sferturi la Roland Garros

05 Iun 2017   •   14:36
Elina Svitolina, adversara Simonei Halep în sferturi la Roland Garros
Sursa foto: Christian Mesiano

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, va juca în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, cu ucraineanca Elina Svitolina, care a învins-o luni pe croata Petra Martic, cu 4-6, 6-3, 7-5.

Svitolina (22 ani, 6 WTA), cap de serie numărul cinci, s-a impus după două ore şi două minute de joc în faţa unei adversare de 26 de ani, care ocupă doar locul 290 în clasamentul mondial.

Svitolina a reuşit o victorie cu şansă, revenind în setul decisiv după ce a fost condusă cu 5-2.

Svitolina a reuşit 5 aşi în acest meci, dar a făcut şi 5 duble greşeli, raportul de winners fiind de 32-23 în favoarea sa, având şi mai multe erori neforţate (40-35).

Ucraineanca şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Mare Şlem, realizată în 2015, tot la Roland Garros. Anul trecut, la fel ca Halep, s-a oprit în optimi la Internaţionalele Franţei.

Halep şi Svitolina sunt la egalitate în privinţa meciurilor directe, 1-1, după ce Halep s-a impus cu 6-1, 6-1 în 2013, la Sofia, iar Svitolina a învins-o recent, în finala turneului de la Roma, cu 4-6, 7-5, 6-1, profitând de accidentarea româncei la gleznă.

Svitolina are deja patru titluri cucerite anul acesta.

Simona Halep s-a calificat în stil de mare campioană în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, luni, pe Carla Suarez Navarro (Spania), cu 6-1, 6-1.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Elina Svitolina