x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Emoții de campion olimpic! David Popovici, un exemplu pentru toți românii: „Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, absolut oricine poate”

Emoții de campion olimpic! David Popovici, un exemplu pentru toți românii: „Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, absolut oricine poate”

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2024   •   23:13
Emoții de campion olimpic! David Popovici, un exemplu pentru toți românii: „Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, absolut oricine poate”
Sursa foto: Hepta

David Popovici a câștigat luni seara prima sa medalie olimpică de aur a carierei, la doar 19 ani, și totodată, prima a delegației României la Jocurle Olimpice de la Paris 2024. Ca niciodată, Popovici a fost deosebit de emoționat după cursă.

„Nu-mi place să fiu atât de emoționat, dar e frumos...”, au fost primele cuvinte ale lui David Popovici, noul campion olimpic al probei de 200 metri liber de la Paris 2024.

În direct la postul public de televiziune, Popovici, vizibil emoționat, a spus că a simțit cursa ca pe „o cursă între câini”.

„Așa e în finalele olimpice, nu se merg întotdeauna cei mai buni timpi, însă la o astfel de competiție, clasamentul se întâmplă să fie mai important”, a mai spus cel care a adus prima medalie olimpică pentru natația din România după aproape 20 de ani și prima a medalie de aur a unui înotător, în istoria natației române.

„Ne-am bătut până la ultimul braț..., mulțumesc tuturor celor care s-au uitat. Dedic această victorie tuturor celor care m-au susținut întotdeuna și au avut încredere în mine. Le-o dedic inclusiv celor care nu au avut încredere în mine, pentru că fără ei nu aș fi putut să fiu cine sunt astăzi”, a spus David Popovici, deranjat de faptul că s-a emoționat peste măsură.

„Nu în ultimul rând, mi-o dedic mie, pentru că e un vis împlinit. Mă bucur că acum 5 minute am scris istorie. Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorință arzătoare și puternică, absolut oricine poate”, le-a transmis campionul olimpic tuturor românilor.

Popovici, care a câștigat medalia de aur cu un avans infim de doar două sutimi de secundă, va evolua marți la amiază în seriile de calificare ale probei de 100 metri liber, urmând ca seara să înoate în semifinale.

„Treaba încă nu s-a încheiat, dar bine-nțeles că o să mă bucur. Pentru că e o realizare imensă, în primul rând pentru mine”, a mai spus Popovici imediat după cursă, înainte de festivitatea de premiere.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: David Popovici