x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Estera Dobre, vicecampioană europeană la lupte libere!

Estera Dobre, vicecampioană europeană la lupte libere!

01 Apr 2011   •   11:32
Estera Dobre, vicecampioană europeană la lupte libere!

Estera Dobre (categoria 51 de kilograme) a obţinut, joi, medalia de argint în proba de lupte libere din cadrul Campionatelor Europene ce se desăşoară la Dortmund, în timp ce Cristina Croitoru a luat bronzul la 48 kilograme.

Estera a fost învinsă, după o rundă suplimentară, de ucraineanca Iulia Blahinia, campioană mondială şi europeană en-titre.

Prima repriză a fost câştigată de Dobre, cu scorul de 6-1, sportiva din Ucraina a revenit şi s-a impus cu scorul de 5-1, iar în repriza a treia scorul a fost egal 0-0. Conform regulamentului, arbitrii au extras dintr-un săculeţ o bilă, pentru a vedea sportivul care trebuie să prindă adversarul. Estera a câştigat, însă a ratat procedeul, permiţându-i sportivei ucrainene să câştige titlul european.

"Suntem foarte supăraţi pentru că Estera a pierdut titlul european la mustaţă. Foarte rar se întâmplă ca sportivul care prinde, în acest caz Estera, să rateze procedeul. Din păcate s-a întâmplat acum", a declarat, pentru Mediafax, vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu.

La categoria 48 de kilograme, Croitoru a obţinut medalia de bronz după ce a dispus în finala mică de germanca Nina Hemmer, în timp ce la categoria 55 de kilograme, Ana-Maria Pavăl a pierdut finala pentru locul trei, clasându-se pe poziţia a cincea.

Vineri vor intra în concurs de Georgiana Paic (59 kg), Mihaela Panait (63 kg) şi Diana Mudrag (72 kg).

×
Subiecte în articol: sporturi lupte libere estera dobre